Mercedes-Benz Türk'ü, 'Her Kızımız Bir Yıldız!' Projesi kapsamında 'Yıldız Kızlar' İstanbul'da buluştu. Mercedes-Benz Türk ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin 2004 yılında hayata geçirdiği 'Her Kızımız Bir Yıldız' projesi kapsamında her yıl bin 200'ü aşkın öğrenci hem maddi hem de manevi olarak destekleniyor. 14 yıllık geçmişiyle, eğitim ve kadın istihdamının arttırılmasında otomotiv sektörünün en uzun soluklu sosyal sorumluluk projelerinden biri.

Tüm firmalarımızın da benzer projeleri uygulamaları için konuyu sizlerle paylaşıyorum.
Bu her konuda olabilir, sporda, kültürde, sağlıkta, yaşamın her bölümünde...
Gazeteci Yaşar Eyice ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı Erol Akıncılar anlatmıştı:
1971 Akdeniz Olimpiyatları'ndan önce İzmir'de 'Her evden bir yıldız!' isimli proje yaşama geçirilmiş ve öncelik su sporlarına ve yüzmeye verilmişti. Ve İzmir başta olmak üzere çok sayıda rekortmen yüzücü yetiştirilmişti. Benzer uygulama daha sonra tenis sporunda ve atletizmde de ele alınmıştı. Şimdi yine Mercedes'in projesine dönelim...

200 kız destekleniyor

Mercedes-Benz Türk mavi yaka kadın çalışanlarının %10'u Yıldız Kızlar'dan oluşuyor. Her Kızımız Bir Yıldız'ın gelenekselleşen İstanbul buluşmasında Yıldız Kızlar'la bir araya gelen Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün, 'Bugün dünya gündemindeki en önemli konulardan biri kadın-erkek eşitliği ve bu bağlamda kadınlara sosyal ve ekonomik açıdan fırsat sağlamayı hedefliyoruz' dedi.
Mercedes-Benz Türk'ün, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile birlikte toplumda kadının her alanda hak ettiği güce kavuşması, kadınlara sosyal ve ekonomik hayatta fırsat eşitliği tanınması hedefiyle, 17 ilde 200 kızı destekleyerek başlayan proje, 2018 yılında 60 ilde 1.200'ü aşkın öğrenciyi kapsıyor.

İzmir'in misafiri olsunlar

Her yıl farklı illerden davet edilen öğrenciler bu yıl Afyon, Ankara, Balıkesir, Konya ve Trabzon'dan geldiler. İstanbul'da bulundukları sürede çeşitli müzeleri ziyaret eden Yıldız Kızlar, İstanbul Boğazı'nda tekne turuna da çıkarak şehrin Boğaz hattındaki tarihi yapılarını görme ve tanıma fırsatını da buldular. Umarım bu yıldız kızlarımız, önümüzdeki yıldan itibaren programa alınarak, İzmir ve çevresinin de konuğu olurlar. Hali hazırda mavi yaka kadın şirket çalışanlarının %10'u Yıldız Kızlar'dan oluşuyor.

Ambargoya rağmen umutlular

ABD'nin İran'la yapılan nükleer anlaşmadan çekilmesi ve Tahran'a yeniden ekonomik yaptırımlar dayatmasına ilişkin iş dünyası ve sanayiciler alternatif planların devreye alınmasını bekliyor. Bu plan ve hazırlıkların önemine değinen Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER) Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Gülsün, 'Ambargo uygulamalarına karşı sınır komşumuz İran ile ticari ilişkilerimizin korunacağı yönünde umutlarımızı sürdürüyoruz' dedi.

'Balık çiftlikleri' soruları

Türkiye'de faaliyette olan balık çiftlikleri ile ilgili detayları meclis gündemine getiren TBMM Çevre Komisyonu Üyesi CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, faaliyetteki balık çiftliklerinin sayısını, 'ÇED olumlu' raporu almadan faaliyette olan balık çiftlikleri ile yasadaki boşluklardan yararlanarak denetimden kurtuldukları iddia edilen balık çiftliklerine ilişkin iddiaları sorarak; balık çiftliklerinin denetimine ilişkin veriler ile doğa ve ekosisteme verdikleri zararın önlenmesine ilişkin çalışmalara dikkat çekti.

DİP EKSPRES

Esnafımızın yanındayız!

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın Artemis Kadın El Emeği Pazarı'na ilişkin yaptığı basın açıklaması sonrasında bir açıklama yaptı.
'Her zaman esnafımızın yanındayız' diyen Başkan Bakıcı; kadın el emeği pazarlarının varlığı, işlevi ile ilgili bilgi verirken; her kesimin olduğu gibi esnafın da görüş ve önerilerine her zaman açık olduğunu belirtti.