Geçen haftaki yazım nedeni ile o kadar çok ve hoş geri dönüm oldu ki, kimi telefonla kimi yolda. Anladım ki zaman zaman birbirimize, duygularımıza dokunmak iyi geliyor. Ben şahsen duyduklarımla birkaç kutu vitamin içmiş gibi oldum. Ve 'iyi ki varsınız'a bu hafta da tanıdığım güzel insan, insanları konuk ediyorum.

Benim gibi Alsancak'ta yaşayan, koşuşturan onlarca, yüzlerce Alsancaklı'nın belki de bilmediği tanımadığı "Alsancak'ı Koruma ve Güzelleştirme Derneği"nin Başkanı Dilek Olcay. Aynı zamanda kurucularından. 13 yıl önce 1998-99'da Alsancak'ta yaşayan her meslekten her kesimden insanların yaşamlarını etkileyen problemlerin, daha kötüye gitmemesi için, duyarlı 23 kurucu üye ile kurulmuş. Bülent Moralı, Ertan Gövün, Hasan Ufak, Erdem Meço, Sevil Dokuzer, Cengiz Sengun, Ramiz Kocakara, Hikmet Alcan, Ali Kocatepe, Kazım Yılmazer, Nasuh Öndersev, Mehmet Göbekli, Yılmaz Adıgüzel, Necati Akgün, Bünyamin Keçesi, Veli Serdaroğlu, Yaşar Aksoy gibi değerli isimler var kurucular arasında, bir kısmını geçmiş yıllarda sonsuzluğa uğurladığımız. İlk icraatları olarak; kap kaç, kaldırım işgalleri, temizlik, otopark gibi ortak sorunları tespit edip, mahalle temsilcileri seçip, belediye başkanları ve emniyet müdürü ile toplantılar yapıp, sorunları paylaşmışlar, yetkililere iletip, takip etmişler.

Etkinliklerine gelince, okullarda eğitim, beslenme, hijyen, sağlık müdürlüğü ile koordineli eczacıbaşı destekli el yüz, diş eğitimi insanlara sağlıklı yaşam için Alsancak Devlet Hastanesi destekli seminerleri Alsancak'ta yaşayanları bir araya getirmek üzere Konak Belediyesi sponsorluğunda yaptılar. Alsancak şenliği, son 3 yıldır da Night out Shoopping (gece alışveriş şenliği) Dr. Ülkü Rodoslu ile afetlere hazırlık ilk yardım kursları düzenlediler.

Daha bitmedi Ege Üniversitesi ile koordineli beslenme ve parazitoloji üzerine konferanslar.
2 okulda 23 öğrencinin katılımıyla satranç kursu düzenlediler. Yetişkinlerden de gelen yoğun talep üzerine halk eğitim ile ortak bir proje olarak büyüklere de satranç kursu açılacak.
Ben yazmaktan siz okumaktan yoruldunuz ama derneğimizin durmaz dinlenmez başkanı, sevgili arkadaşım Dilek Olcay için yaptıkları yapacaklarının kanıtı, durmadan üretiyor koşturuyor, daha yakından tanıyalım mı?

Ankara doğumlu İzmir Alsancak'ta büyüdü, İzmir Kız Lisesini, Ege Ü. Eczacılık Fakültesi'ni bitirdi. Haldun beyle mutlu bir evlilik yaptı ve bugün 9 Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu bir kızı ve makine mühendisi bir oğlu var. Efes Rotary Kulübü geçmiş dönem başkanı, Kent Konseyi'nde Yürütme Kurulu üyesi, Tenis Kulübü Yönetim Kurulu üyesi, İl Fakirlerine Yardım Danışma Kurulu üyesi, 9 Eylül üniversitesi aile planlama danışma kurulu üyesi.

Diyor ki "Biz şehrimizde yaşadığımız bölgede karşılıksız hizmet için varız." Derneğin ilkelerine sadık kalarak çalışmak çok önemli. Bir tespiti var.
Diyor ki, Alsancak 3 ayrı kesimin yaşadığı bir bölge. 1. Evlerde (bizler) 2. Dükkan iş yeri sahipleri çalışanları 3. Gezmeye gelenler ve gece hayatına katılanlar.
Alsancak'ın elbirliği ile bakım ve güzelleştirilmesi gerektiğine inanıyor. Ancak eski esnafların daha katılımcı, düşünceli, yeni neslin ise vergimi veriyorum ya görevliler ilgilensin yaklaşımına üzülüyor. Şu an 200'e yakın üyeleri var.

Geçen haftalarda Ankara'ya İzmir CHP milletvekillerini ziyarete gitmiştik. İşte o iki günlük ziyarete katılan rol-model, önder kadınlardan biri idi. Dilek ile iki gün geceli gündüzlü birbirimizi daha çok tanıma şansımız oldu. Ve geçen cuma Türkan Saylan Eğitim Merkezi'nde tüm bu yoğun projelerde hizmetlerde el ele olduğu kurum ve kişilere teşekkür etti hepimizin adına. Dr. Nazan Pedükcoşkun, Cihangir Çulhağolu, Aslan Savaşan, Güman Kızıltan, İsmail Akıntürk, Engin Demir, Hakan Tartan, Sancar Maruflu, Raşel Rakel Asal, Dr. Ülkümen Rodoplu, Ceren Ağca, Bülent Şenocak, Mehmet Kurt, Yusuf Çınar, Sevinç pastanesi, Reyhan pastanesi, Camcı Niyazi, Hasan Ufak müesseselerine Alsancaklılara topluma hizmet verdikleri örnek oldukları için teşekkür ettiler.

Bende kendi adıma ve ailem adına tüm bu güzel insanlara ve sevgili arkadaşım, başkanım Dilek Olcay'ın şahsında Alsancak'ı Güzelleştirme Derneği üyelerine teşekkür ediyor, "İyi ki varsınız" diyorum.