Bornova'da çevre seferberliği ilan eden Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır'ın çağrısına ilköğretim okulu öğrencisi Mehmet Ali Kuş da katıldı. Hem engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye kazandırmak, hem de çevreyi korumak amacıyla başlatılan kapak toplama projesi Bornova Belediyesi bünyesinde devam ediyor. Hayat Bilgisi dersinde öğretmeni Nurten Topçu'nun verdiği ödevler içinden kapak toplamayı seçen 2. sınıf öğrencisi Mehmet Ali Kuş 2 ayda 6 bin kapak topladı. Topladığı kapakları Bornova Belediyesi Engelliler Merkezi'ne teslim eden 8 yaşındaki Mehmet Ali Kuş, yaz ayları boyunca 4 bin kapak daha toplayıp engelli bir vatandaşa tekerlekli sandalye kazandırmayı hedefliyor.
Kapak toplarken kendisine en çok dedesinin yardım ettiğini söyleyen Mehmet Ali Kuş, "Kapak toplayarak bir engelliye yardımcı olmak için bu ödevi seçtim. Bir tekerlekli sandalye için 10 bin kapak gerekiyormuş. Ben bir ya da iki ay içinde 4 bin kapak daha toplayıp engelli bir kişiye tekerlekli sandalye kazandırmak istiyorum" diye konuştu.

Hayatlar kolaylaşıyor
Sürdürülebilir yaşam adına göreve geldiği günden beri çevreci projeler geliştirdiklerini belirten Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, "Kapak toplama projesi hem bir sosyal belediyecilik gereği, hem de çevrenin korunmasında önemli rol oynuyor. Plastik atıklar doğada çok zor ayrışıyor. Bu nedenle kapakları toplayıp hem çevreyi korumuş oluyoruz, hem de engelli vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye kazandırarak hayatlarını kolaylaştırmış oluyoruz. 8 yaşındaki Mehmet Ali Kuş'un arkadaşlarını, ailesini bu işin içine katıp bu çalışmayı yapması beni çok duygulandırdı. Ben Mehmet Ali'nin büyüdükçe bu çevreci ve sosyal bilincinin daha da gelişeceğine ve etrafındakilere de bunu yayacağına inanıyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi