AKP Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Onur Selbi’nin “manyağın biri” diye tanımladığı AKP Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Emrullah Kavuz’un ise “kendisini tanımıyorum” dediği Serdal K.’nın, söylenenlerin aksine AKP Karabağlar İlçe Teşkilatı’na 2012 yılının 2. döneminden bu yana kayıtlı olduğu ortaya çıktı. Yargıtay’ın siyasi parti üyelik sorgulama sisteminde, AKP İzmir Karabağlar İlçe Teşkilatı 2012/2 dönem aktif üyesi olarak görüldü.


BALBAY: KIRAN DEĞİL KIRDIRANA BAKILMALI

Konuyla ilgili İzmir CHP Milletvekili Mustafa Balbay, heykelin kırılma olayını eleştirerek, ‘Kırana değil kırdırana bakmak lazım’ dedi. Balbay, ‘Tepedekilerin sanata bakışı ortada. Sanattan korkuyorlar çünkü sanat hayat demek. Hayatın daha iyi ifade edilmesi için yeni alan yeni sahalar demek; tiyatrosundan, heykeline kadar hepsi buna hizmet ediyor. Maalesef AKP iktidarı ile, ‘Ben böyle sanatın içine tükürürüm’ diye başlayan, heykeli yıkan bir zihniyet her yerde karşımıza çıkıyor. Bunu yapanlar maalesef ülkenin yönetiminden, partilarinden cesaret alarak hareket ediyorlar. Kınıyorum! Kıran el değil vurduran ele bakmak lazım’ diye konuştu.

YÜKSEL: İNSANİ GELİŞİMLERİNİ TAMAMLAMAMIŞLAR

İzmir CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel ise, heykel saldıranların insani gelişimini tamamladıklarını dile getirdi. Yüksel,  ilkelleri olarak yorumladığı olay sonrasında olayı gerçekleştiren vatandaşın AKP'li çıkması ile yaptıgı yorumda, ‘Tam bir ilkellik. Bin yıl öncesinde kalmış bir kafa. Dönemin başbakanı olarak heykelin için tüküreyim diyen, sanatçılarımızın yaptığı eserleri her türlü hakaretlerle ortadan kaldıran birinin liderliğindeki bir partinin tabanı da bu ilkellikle davranıyor. Daha önce AKP’nin Gençlik Kolları tarafindan saldırıya uğradı şimdide heykeli kıranın AKP'li olduğu ortaya çıktı. Heykellere de, insanlara da saldıran insanlar bin yıl önceden kalan bir kafa yapısı içerisindedir. Şiddetle kınıyorum. Bu tür insanların hala var olmasından da üzüntü duyuyorum. Kendileri adına üzüntü duyuyorum insani gelişimini tamamlayamamış insanlar bunlar’ sözleriyle yorumda bulundu.


Editör: Haber Merkezi