Soruşturmanın önceki gün düzenlenen 6. dalgasında, 12 ilde görev yapan 51 muvazzaf asker hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Zanlılardan 40'a yakını gözaltına alınarak İzmir'e getirildi. Çeşitli rütbelerde ve tamamı muvazzaf asker olan zanlılardan 25'i, Merkez Komutanlığı'ndaki işlemlerinin ardından dün (8 Temmuz) adliyeye sevk edildi. Şüpheli 25 askerin tamamı, savcılık sorgularının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Soruşturmanın 5. dalgasında tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen 14 albay ise CMK 250. maddenin iptaline ilişkin kanun değişikliğinin ardından mahkemeye gönderilmiş, avukatlarının "mahkemenin yetkisizliği" yönünde itirazları üzerine nöbetçi mahkeme, aynı yönde karar vererek şüphelileri serbest bırakmıştı. Yeni mahkemeler kurulana kadar geçici olarak bu göreve bakacak olan eski özel yetkili mahkeme, hakim karşısına çıkmadan serbest kalan 14 albay hakkında yakalama kararı çıkardı. Yeniden hakim karşısına çıkan 14 kişiden yedisi, tutuklanarak askerî cezaevine gönderildi.

İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin koordinasyonunda yürütülen operasyonun 6. dalgasında gözaltına alınan yaklaşık 15 asker ise dün adliyeye sevkedildi. Hepsi de savcılık sorgularının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Editör: Haber Merkezi