Geçen 1.5 yıllık süre içinde 18 yeni parkı hizmete sokup 67'sini de baştan aşağı yenileyen Bornova Belediyesi, yeşille vatandaşları buluşturmaya devam ediyor. Bornova Belediyesi son olarak Atatürk Mahallesi 943/2 sokakta yaklaşık 2 dönüme yayılan yepyeni bir parkı daha vatandaşların hizmetine sundu. Bulunduğu çevreye modern bir görünüm kazandıran 30 Ağustos Zafer Parkı; yeşil alanları, oturma grupları, çocuk oyun elamanları ve spor aletleriyle her yaştan insana hitap edecek şekilde düzenlendi.

30 Ağustos Zafer Parkı'nun açılış kurdelesini Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan, Atatürk Mahallesi Muhtarı Pakize Namdar, meclis üyeleri ve vatandaşlar birlikte kesti.

Önemli günlerin isimleri veriliyor

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, ilçedeki parkların ve yeşil alanların sayısını artırmak için yoğun bir çalışma içinde olduklarını söyledi. Yeni yapılan parkların isimlerinin daha kolay hatırlanması amacıyla ülkemiz için özel ve önemli günlerin isimlerini vererek ölümsüzleştirmek istediklerini ifade eden Başkan Atila, "Bornova Belediye Meclisi'nde aldığımız kararla buraya 30 Ağustos Zafer Parkı ismini verdik. Çocuklarımızın Kurtuluş mücadelemiz konusunda daha bilinçli olması için bu ismi tercih ettik" dedi. "Geçmişimizden aldığımız güç ve inançla geleceğe daha sağlıklı bakabileceğimize inanıyorum" diyen Başkan Atila, "Parkımızın öncelikle çocuklarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi