Lions MD118-R Yönetim Çevresi'nin düzenlediği DOBAT (Doğudan Batıya Öğrenci Değişimi) kültür projesi ile 20 kız öğrenci İzmir'e konuk oldu. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Bartın Ulus'tan gelen öğrencileri Neşe ve Karikatür Müzesi'nde karşıladı. Kız öğrencilerle birlikte Charlie Chaplin'in unutulmaz filmlerini seyreden Başkan Tartan, Bartınlı öğrencilerin soruları da yanıtladı.

Yaz aylarında deniz gezileriyle Konak'ta yaşayan kadınları ve çocukları tatile götürdüklerini hatırlatan Başkan Tartan, kız öğrencileri de deniz gezilerine davet etti. Başkan Hakan Tartan, "Konak Belediyesi olarak çalışmalarımızın odağında 'önce insan' anlayışı var. İnsanın olduğu her yerde biz de varız; hizmetimizle, desteğimizle, sevgimizle varız. Özellikle de çocuklar ve gençler söz konusu olduğunda, onların aydınlık bir geleceğe koşabilmeleri adına en büyük destekçileriyiz" diye konuştu.

Konak Belediyesi Neşe ve Karikatür Müzesi'ni gezen kız öğrencilerin bir sonraki durağı ise İzmir Mask Müzesi oldu. Müzelerde çok güzel zaman geçirdiklerini ifade eden kızlar, İzmirlilerin müzecilik konusunda şanslı olduklarını dile getirdi.



Editör: Haber Merkezi