Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, İzmir yüzde 14,7'lik oranıyla işsizliğin en yüksek olduğu iller arasında yer alıyor. Bayraklı belediyesi ise iş taleplerini karşılamak için 'CV Bankası' kurarak işsizler ile işverenler arasında köprü kuruyor.

450 firma ile işkur gibi çalışıldı

İzmir'de işsizliğin yüksek olduğu Bayraklı'da, Bayraklı Belediyesi'nin oluşturduğu 'CV Bankası'na 20 bin 900 kişi başvurdu. Bunların yüzde 40 ilkokul, yüzde 10'u ortaokul, yüzde 30'u lise, yüzde 20'si ise üniversite mezunlarından oluştu. 450 firma belediyeden kendi alanlarına uygun işsizlerin bilgilerini istedi. Bayraklı belediyesinin aracılığı ile işe yerleştirilenlerin sayısı ise bin 800 olarak kaydedildi.

İşe yerleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ,"İş bulma kurumu ile anlaşma imzaladık. Bu konuda iki arkadaşımız gelen cv'leri firmalara iletiyor. Böylece belediye olarak işsiz kardeşlerimizle işveren arasında köprü vazifesini yerine getiriyoruz. Belediye olarak iş taleplerinin hepsine karşılık vermemiz mümkün değil. Şimdiye kadar yaklaşık bin 800 vatandaşımızı işe yerleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.


Editör: Haber Merkezi