Bayraklı Belediyesi'nde örgütlü olan DİSK'e bağlı 6 No'lu şube tarafından organize edilen yemeğe Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, DİSK 6 No'lu Şube Başkanı Emine Yılmaz ve belediye çalışanları katıldı. Yemekte konuşan Başkan Karabağ, hükümetin sendikalara iyi gözle bakmadığını söyledi. Karabağ, "Eğer burada başka bir partili bir başkan olsaydı DİSK'i bir kenara bırakın, diğer sendikalar da olmazdı. Bunların gündemine sendika yok. Malezya gibi bir ülke yaratmanın derdine düşenler var. Bizim artık bu düzene bir dur dememiz gerekiyor. Onun için de işçi sınıfının örgütlü gücü ön plana çıkıyor. 12 Eylül 1980 öncesi DİSK Türkiye'deki demokrasi hareketinin en büyük itici gücüydü. Dolayısıyla sivil toplum örgütleri ile bir sol partinin birlikte hareket etmesi gerekiyor. Tek başına hareket hiç bir şey ifade etmez. Bizim birinci görevimiz ekmeğimizi korumak. Bayraklı bizim için demokratik bir mevzi. Bir an için buraya sizin, bizim gibi düşünmeyenlerin birilerinin geldiğini düşünün. Ne DİSK bırakırlar ne de başka bir şey. Kitlesel olan muhalefeti gösteremiyoruz. Sizin kitlesel gücünüzün karşısında kimsenin direnme gücü yok. Bayraklı Belediyesi işçisi bir arkadaşının başına bir şey geldiğinde hepsi orada olmalı. Buraya siz sahip çıkın. Burayı faşistlere gericilere, yobazlara teslim etmeyin" dedi.

GÜCÜMÜZÜ BİLELİM

Başkan Karabağ, Atatürk'e, Cumhuriyete her zaman sahip çıktıklarını ve çıkacaklarını belirterek, sözlerine şöyle devam etti:
"Şuna inanıyorum ki Atatürk değerlerini ve Cumhuriyeti yok etmeyecek, yıktırmayacak bir güç var. Yeter ki o gücümüzü bilelim, harekete geçirelim. DİSK Bayraklı Belediyesi'nde örgütlendi. Ardından diğer ilçeler sırayla DİSK'e geçti. Bundan sonraki süreçte tek yumruk mücadeleyi tavana taşıyalım. Demokrasi mücadelesini alanlara taşıyalım. 1 Mayıs'ta ben alanlarda olacağım" dedi.

ALANDA OLACAĞIZ

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise, "Mücadelemiz sadece kıdem tazminatımız, kiralık işçi bürolarının açılması değil. Anayasamızın değişmez maddesi laiklikliyi korumak, korku imparatorluğuna 'hayır' demek için Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu işçileri 1Mayıs'ta alanlarda olacağız" dedi.

SES GETİRİYORUZ


Genel-İş 6 No'lu Şube Başkanı Emine Yılmaz, kısa sürede yaptıkları çalışmayla şube kurduklarını hatırlatarak, "7 Mayıs'ta olağan genel kurulumuzu gerçekleştireceğiz. Genel iş'in altın şubesi olduk. Büyük ses getiriyoruz. Önümüzde 1 Mayıs İşçi Bayramı var. Bu bayramda Bayraklı Belediyesi işçileri ile 6 No'lu şube olarak ilk defa Gündoğdu Meydanına gideceğiz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Başkan Karabağ, işçilerle birlikte halay çekti.