Bornova Belediyesi, ilçedeki 3 bin 400 öğrenciye BELGEM aracılığıyla ücretsiz lise ve üniversite sınavlarına hazırlanma imkanı sunuyor. Sosyal yardım projesi olarak ücretsiz olarak verilen hizmet, fırsat eşitsizliğinin giderilmesine katkıda bulunuyor. BELGEM’in uzman kadrosuyla verdiği eğitimi alan SBS hazırlık öğrencilerinden yüzde 99.9’u barajı aşarak tercih yapma hakkı kazandı. İzmir’de SBS’ye giren öğrencilerin ortalama yüzde 50’sinin sınav sonucuna göre öğrenci alan okullara kayıt yaptırabileceği öngörülürken, BELGEM kurslarına devam eden öğrencilerin yüzde 85’i kayıt yaptırabilecek durumda. İl başarı sıralamalarında ilk 500, ilk 1000, ilk 2000, ilk 3000’de birçok öğrencinin yer alması, BELGEM yönetici ve öğretmenleri ile Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ı sevindirdi.

BELGEM, kitlesel başarısıyla öne çıkarken, kursiyerlerden Berk Başıgül de aldığı 488. 119 puanla gurur kaynağı oldu. Mevlana Mahallesi’nde oturan Batıçim İlköğretim Okulu Öğrencisi Başıgül,  İzmir 234’üncüsü oldu.

Sınav sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından, BELGEM Rehberlik Servisi, isteyen her öğrenciye destek olmak üzere hazırlıklarını tamamladı. Rehberlik Servisi OYP puanlarını analiz ederek öğrencilere tercih hizmeti vermeye başladı. Öğrencilerin tercih mağduru olmaması için yoğun bir mesai başladı.

Öğrenci ve velilerin sevinçlerini paylaşan Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, “Gençlerimiz ve  çocuklarımız için ne yapsak azdır. Belediyemiz bütçesinden eğitim, kültür ve sosyal harcamalara her yıl daha yüksek pay ayırıyoruz. Hem bugüne hem geleceğimize yatırım yapıyoruz” dedi. BELGEM’de SBS, YGS ve ingilizce kurslarından yararlananların sayısının 3 bin 400’e ulaştığını hatırlatan Başkan Sındır, “Çocuklarımıza ve gençlerimize destek olmaya devam edeceğiz. Bizim en büyük mutluluğumuz verdiğimiz desteklerin başarıya dönüşmesi” dedi.
Editör: Haber Merkezi