Dolandırıcıların başkan, başkan yardımcıları ve bürokratların isimlerini kullanarak, zor durumdaki insanlara sözde yardım bahanesiyle bazı kişilerden para talep ettiklerinin ortaya çıkması üzerine Bornova Belediyesi vatandaşları uyardı. Yetkililer, vatandaşların belediye yetkililerinin ismini kullanarak para talep edenlere kesinlikle inanmamalarını istedi.

 
Dolandırıcıların yöntemleri

Dolandırıcıların yöntemi şöyle: Belediye Başkanı ya da başkan yardımcılarından birinin makamından aradıklarını söylüyorlar. Hasta birinin tedavisi, yaşlı bir kimsenin bakımı ya da fakir bir öğrencinin ihtiyaçları için para talep ediyorlar. Verilen hesap numarasına para yatırılması isteniyor. Masum vatandaşların yatırdığı paralar dolandırıcıların eline geçiyor. 

 
Belediyede yardım toplama uygulaması yok

Bornova Belediyesi yetkilileri, vatandaşları dolandırıcılara karşı uyararak şu bilgileri verdi: “Bornova Belediyesi’nin kesinlikle her ne ad altında olursa olsun bağış ya da yardım toplama gibi bir uygulaması yoktur. Vatandaşlardan kesinlikle bağış için para talep edilmez. Belediyenin ilgili birimleri sosyal yardımlar konusunda zaten gerekli çalışmaları yapıyor. Vatandaşlarımız bu yöntemleri kullanarak para toplamak isteyenlere kesinlikle inanmasın. Böyle durumlarla karşılaşılan hemşerilerimiz mutlaka güvenlik güçlerine haber versin.”

 


Editör: Haber Merkezi