Bornova Belediyesi ve Türkiye Aile Sağlığı Planlama Vakfı'nın birlikte düzenlediği Kadın Sağlığı Eğitim Programı kapsamında 47 kadına gıda, beslenme, temizlik, annelik, iletişim konularında bilgi verildi. 13 hafta süren eğitimlerde Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi ile Naldöken Kültür Merkezi'nde eğitim alan kadınlar kursu tamamlarken, Altındağ Toplum Merkezi'nde eğitim alan 23 kadına da sertifikaları önümüzdeki haftalarda verilecek. Haftada bir 90 dakika ders alan kadınlar sağlıklı yaşam için neler yapılması gerektiğini öğrendi.

Kadın Sağlığı Eğitim Programı, Bornova Belediyesi Mevlana Toplum Merkezi, Naldöken Kültür Merkezi ve Altındağ Halkın Üniversitesi Toplum Kalkınma Merkezleri'nde 2 sosyolog, 1 rehber psikolojik danışman ve 1 çocuk eğitmeni tarafından yürütülüyor. Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi ile ve Naldöken Kültür Merkezi'nde kursa katılan 24 kadına katılım belgeleri verilirken Altındağ Toplum Merkezi'nde kursa hala devam eden 23 kadın da önümüzdeki haftalarda eğitim programını tamamlayacak.

Öğrendiklerini paylaşacaklar


Toplam 47 kadına ulaşılan eğitimde üreme organları ve işlevleri, temizlik, beslenme, güvenli annelik, doğurganlığın düzenlenmesi, üreme sağlığını koruyucu davranışlar, iletişim, cinsellik, haklar, çocuklar ve ergenler, genel sağlığı koruyucu davranışlar anlatılıyor. Toplam 13 konunun işlendiği eğitimlerde bilgi sahibi olan kadınlar öğrendiklerini aileleri ve çevreleriyle paylaşıyor.

Sağlıklı yaşam için kadınların bilgilendirilmesinin önemine dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "Bornova'mızda yaşayan kadınlarımıza Türkiye Aile Planlaması Vakfı ile imzaladığımız protokol çerçevesinde sağlıklı yaşamın koşullarını anlatıyoruz. Kadınlarımıza beden, ev, besin ve çevre temizliği konularında 3 ay boyunca haftada 90 dakika süren dersler veriyoruz. Sağlıklı beslenme kurallarını anlatarak kendileri ve aileleri için gerekli bilgileri öğreniyorlar. Bu sayede çocuklara da yatırım yapmış oluyoruz. Çocukları büyüten anneler daha dikkatli ve sağlıklı yollarla büyütmüş ve yeni nesilde sürdürülebilir yaşam adına duyarlı gençler yetiştirmiş oluyoruz. Toplam 58 kadının ders aldığı eğitimlerde aileleri ve çevrelerine de katkı sağlayan kadınlar, hem toplum içindeki rollerini güçlendirmiş hem de sağlıklı yaşam koşullarını daha çok kişiye yaymış oluyorlar. Ben burada eğitim gören tüm kadınlarımızı tebrik ediyorum" diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi