Dünyada nadir rastlanan "Epidermolyssis Bullosa" adlı deri hastalığıyla doğumundan bu yana mücadele eden Elfida Gündüz'ün, Eylül ayının ilk haftası olarak planlanan ameliyatı enfeksiyon nedeniyle ertelendi.

Ateş ve kusma şikayetiyle Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen Elfida Gündüz'ün vücudunda enfeksiyona rastlandı.

Hastanede tedavisi süren ve sağlık durumu iyiye giden Elfida'nın parmaklarının açılması için Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorları tarafından 17 Eylül tarihi belirlendi.

Annesi ve Elfida'nın ameliyat heyecanı

Elfida'nın annesi Zülfiye Gündüz yaptığı açıklamada, Çiğli ilçesindeki evlerinden kızının hastalığı nedeniyle bugüne kadar pek çıkamadıklarını, kızının tüm vücudu yaralarla kaplı olduğu için sürekli enfeksiyon riski ile karşı karşıya kaldıklarını anlattı.

Elfida'nın büyüdükçe eğitim almak için heveslendiğini, en büyük isteğinin de "kalem tutabilmek" olduğunu dile getiren Zülfiye Gündüz, yapışık parmaklarının açılması için çok sayıda sağlık kuruluşuna başvurduklarını, ancak olumsuz cevap aldıklarını kaydetti.

Çektiği tüm acılara rağmen Elfida'nın son derece zeki bir çocuk olduğunu ancak bu şekilde okula da gidemeyeceğini söyleyen anne Gündüz, kızının meslek sahibi olmasını hayal ettiğini ifade etti.

Son olarak İzmir Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin yardım çığlığına cevap verdiğini aktaran Zülfiye Gündüz, uzman ekip tarafından Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyat kararı alındığını belirtti.

Sağlık personelinin ilgisi sayesinde Elfida'nın yaşama tutunduğunu dile getiren Gündüz, şöyle konuştu:

"Elfida'nın parmaklarının yüzde 80 açılacağını söylediler. Şu anda durumu iyi, ameliyata hazırlanıyor. Enfeksiyon da kontrol altına alındı. Umarım ameliyat sonucu da güzel olur. Evde eğitim hizmeti için de başvuruda bulunduk. Operasyon sonrası hastaneden taburcu olunca Elfida'nın parmaklarıyla kalem tutabilmesini ve evde eğitimden faydalanabilmesini istiyoruz."

Elfida Gündüz de ameliyat tarihini heyecanla beklediğini, evde öğretmenden okuma yazmayı öğrenmek için sabırsızlandığını söyledi.

Hastalığın kesin tedavisi yok

Parmakları yapışan, açılan yaraları sürekli kanayan Elfida Gündüz'ün acılarını hafifletmek isteyen Mutlu Olalım Projesi çeşitli etkinlikler düzenlemiş, etkinliklere katılan Sivasspor'un kalecisi Korcan Çelikay da küçük kıza ilaç yardımında bulunmuştu.

Hem döküntülü hem de yapışan tarzda bir hastalık olan "Epidermolyssis Bullosa" deride olduğu gibi mide, yemek borusunda da sorunlara yol açıyor.

Kesin tedavisi bulunmayan hastalık için doktorlar "hayat kalitesini yükselten tedaviler" uyguluyor.
Editör: Haber Merkezi