Belediye Başkanı Mustafa İnce, "Halkın sağlığı her şeyden önemli. Denetimler sıkı bir şekilde yapılıyor. Esnafımızın uyarıları dikkate aldıklarını görüyoruz. Hijyen kurallara uyan tüm esnafıma teşekkür ediyorum. Zabıta ekiplerimizin denetimleri devam edecek. Halkımızın sağlığını korumak amacıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Bu arada zabıta yetkilileri, yaptıkları denetimlerde nelere dikkat ettiklerini şöyle sıraladı:
"Denetimler sırasında temizlik konusuna özellikle önem veriyoruz. Fırında çalışan elemanların tırnakları bile kontrolden geçiriyoruz. El ve tırnak temizliğine gerekli özeni göstermeyen işyeri sahiplerini önce uyarıyor, daha sonra yasal işlem yapıyoruz. Fırınlarda üretim koşullarını da değerlendiriyoruz. Fiyat listesindeki gramajla satışa sunulan ekmeklerin gramajlarının tam olup olmadığını terazide tartarak kontrol ediyoruz. Yapılan denetimlerin ardından eksiklikleri bulunanlara tamamlamaları için süre veriyoruz. Yeniden yaptığımız kontrollerde aynı eksikleri gördüğümüz zaman tutanak tutuyoruz, yasal ve cezai işlem başlatıyoruz."

Güzelbahçe'de Ramazan ayında 200 gram olan tekli pidenin 750 kuruş, 400 gram olan çiftli pidenin ise 1.5 liradan satılacağı belirtildi.
Bu arada zabıta yetkilileri, vatandaşın sağlıklı, hijyenik ortamlarda üretilmiş ekmek ve pide alıp yiyebilmeleri için bu denetimlerin Ramazan ayı boyunca aralıksız devam edeceğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi