İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, üniversite birincisi Merve Avşaroğlu'na İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde iş teklif etti. Geçen yıl birincisinin şu an İzmir Ticaret Odası'nda çalıştığını hatırlatan Başkan Demirtaş, tüm ailelerin önünde Merve Avşaroğlu'na iş teklif etti. Merve Avşaroğlu, büyük bir heyecanla teklifi kabul etti.

İzmir Ekonomi Üniversitesi amfi tiyatroda gerçekleşen mezuniyet töreninde, dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Mezuniyet töreninde öğrencileri kutlayan Başkan Ekrem Demirtaş, "Üniversite eğitiminizi başarıyla tamamladınız. Birçoğunuzun iş planları olduğunu biliyorum. Kendi aile işinde yada profesyonel olarak çalışacak olanlarınız da var. Hangi yolu tercih edersiniz edin, hiçbir zaman İzmir Ekonomili olduğunuzu unutmayın. Üniversiteniz ile bağınızı her gün koruyun. Farklı bir üniversiteden mezun oldunuz. Kendinize güvenin. Önce ailenize, sonra devletimiz ve milletimize faydalı bir kişi olun.  Başarılı olacağınızdan hiçbir şüphem yok. Size hayatınızın her döneminde her türlü destek vermeyi görev biliyoruz" dedi.

2001 yılında iş aleminin ihtiyacı olan gençleri yetiştirmek için İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin kurulduğunu hatırlatan Başkan Demirtaş, bugüne kadar mezun olan 6 bin 485 mezunun iş ve akademik hayatında başarıyla yürüdüğünü belirtti. Başkan Demirtaş, "Öğrencilerimizin ulusal ve uluslararası başarıları,  mezunlarımızın akademik ve iş hayatındaki kariyerleri bizim doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Bugün de bin 147 gencimizi eğittik ve uğurluyoruz.  Mezunlarımız, Avrupa Birliği tarafından verilen diplomalarını alacak. İnançla, Büyük Atatürk'ün yolunda, Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğine katkı koyacaklar. Öğrencilerimizi yetiştiren hocalarımıza ve başta Rektörümüze teşekkür ederim" diye konuştu.

Törende konuşan İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu ise,  büyük bir gurur yaşadığını belirterek, "Üniversite olarak bulunduğumuz bu seçkin konuma gelmemizde en büyük etken; eğitim ve öğretime yaklaşım tarzımız ve bakış açımız olmuştur. Mesleki bilgi ve beceriyle birlikte, öğrencilerin yönetim ve girişimcilik vizyonuna da sahip hale gelmesini sağlayan öğretim programları ve uygulamalarımız ile küresel arenada başarıyı hedeflemiş, en az iki yabancı dili ileri düzeyde kullanabilen rekabetçi mezunlar yetiştirmemiz bizi üniversiteler liginde farklı bir konuma yükseltmektedir" dedi.

Üniversite olarak, öğrenci odaklı bir eğitim anlayışı benimsediklerini de vurgulayan Rektör Prof. Dr. Baltacıoğlu, "Bir başka deyişle, öğrenci, değişmez bir ilke olarak, eğitim ve öğretim anlayışımızın temel eksenini oluşturmuştur. Bu anlayışın şekillendirdiği yaklaşımımızın temel amacı; öğrencilerimizi, çağdaş bir insanda aranan bütün niteliklere sahip olabilecekleri bir ortamda eğitmek ve onları bu şekilde mezun etmektir.  Bugün, amaçladığımız bu sonuca ulaştığımızı görmekten, büyük bir mutluluk duyuyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş ve Rektör Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu, üniversite birincisi Merve Avşaroğlu ile birlikte kütüğe yıldız çaktı.  Başkan Ekrem Demirtaş, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da üniversite birincisine iş teklif etti. Merve Avşaroğlu, üniversite  Uluslararası İlişkiler ve AB Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak işe başlamayı kabul etti.

Mütercim Tercümanlık ve Uluslararası İlişkiler ve AB Birliği çift diploma programı mezunu Merve Avşaroğlu birinci olurken, Moda Tasarım ve Tekstil Bölümü öğrencisi Elif Tekcan ikinci, Psikoloji Bölümü öğrencisi Aylin Ecem Ceylandağ üçüncü olarak diplomalarını aldı.  Uygulamalı Yönetim Bilimleri Yüksekokulu Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü ise ilk mezunlarını verdi.  Törene İzmir protokolünün yanı sıra, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet üyeleri, İzmir Ticaret Odası üyeleri ve akademisyenler katıldı.

Diploma töreninin ardından sahneye çıkan mezun öğrenciler, hep birlikte keplerini havaya atarak, mezuniyetlerini kutladı.
Editör: Haber Merkezi