107 öğrencisi ile ilk akademik yılını başarıyla tamamlayan İKÇ Üniversitesi Tıp Fakültesi, 2. yılında alacağı 105 tıp öğrencisi ile akademik yıl hazırlıklarına yoğun bir şekilde devam ediyor.

Oldukça başarılı bir ilk yıl geçirdiklerini söyleyen Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet Ali Malas, tıp mesleğini seçecek öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu. Dekan Prof.Dr. Mehmet Ali Malas, tercihlerde özellikle tıp mesleğinin olmazsa olmaz ilkelerini içinde sindirmiş, insan sevgisi ve çalışma prensiplerini herşeyin üstünde gören gençlerin tıbbı seçmeleri gerektiğini belirtti.

İzmir'in yeni kurulan bir üniversitesi ve yeni açılan bir fakültesi olmasına rağmen ilk yılda alınan öğrenci puanlarına bakıldığında çok yüksek seviyede puanlarla öğrenci aldıklarını ifade eden İKÇ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr Mehmet Ali Malas, "Öğrencilerimiz protokolün birinci yılını doldurduğumuz, 1100 yataklı İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde teorik bilgilerini pratiğe dökme şansına sahip. Öğrencilerimizi son derece donanımlı akademisyenlerimizin eşliğinde üst seviyelerdeki laboratuvar imkanlarının olduğu dört dörtlük bir eğitim bekliyor" dedi.

"Kadavra sıkıntımız yok"

Ülkemizdeki tıp fakültelerinin en büyük sıkıntısının kadavra eksikliği olduğunu fakat İKÇ Tıp Fakültesi olarak bu sorunu yaşamamanın artısıyla eğitime başladıklarını belirten Prof.Dr. Malas, "Temel tıp eğitiminde en çok sıkıntı yaşanan 'kadavra' konusunda hiçbir eksiğimiz yok. Kadavrası olmayan tıp fakülteleri, kadavra görmeden yetişen tıp doktorları var. İlk yılında kadavrası olan, her öğrencisinin bir mikroskobunun olduğu, her türlü maketine, laboratuvar imkanlarına sahip, birinci yılında bu imkanları sağlayan bir fakülte olarak önümüzdeki yıllarda çok daha geniş imkanlarıyla Türkiye'deki öncü tıp fakülteler arasında olacağız" şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi