Bornova Belediyesi’nin talep doğrultusunda getirdiği öneriyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını tamamladığı üst geçit, vatandaşları sevindirdi. Karşıdan karşıya geçişlerin tamamen güvenli hale geldiğini belirten vatandaşlar, “Metronun Evka-3 istasyonuna ulaşım, bu geçitle çok kolay hale geldi.” dedi.

Bornova’da daha önce adı kazalarla gündeme gelen Manisa yolu girişinde, yayaların güvenli şekilde karşıya geçmesini sağlayacak modern üst geçit hizmete girdi. Özellikle Erzene Mahallesi’nde oturanlar, üst geçidi yoğun biçimde kullanmaya başladı. Her iki tarafında iniş ve çıkışların yürüyen merdivenle sağlandığı, asansör sayesinde yaşlı ve engellilerin de kullanabildiği üst geçit, vatandaşları memnun etti. Vatandaşlar, daha önce kavşaklara mesafenin uzun olması sebebiyle refüjlerden atlayarak karşıdan karşıya geçenlerin büyük tehlike yaşadığını söyledi. Bu tehlikeli geçişlerin pek çok kez ölümle sonuçlandığını da ifade eden bölge sakinleri, üst geçidin yapılmasından büyük bir memnuniyet duyduklarını belirterek, “Yürüyen merdivenli, asansörlü üst geçidin faaliyete girmesiyle karşıdan karşıya geçişler tamamen güvenli oldu. Metronun Evka-3 istasyonuna ulaşım, bu geçitle çok kolay hale geldi.” dedi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ise yaptığı açıklamada, ilçenin her yerinde ulaşımın rahatlaması ve vatandaşların daha güvenli bir şekilde seyahat etmesi için düzenlemeler yaptıklarını söyledi.
Editör: Haber Merkezi