Şebeke elemanlarının, polisin operasyon yapıp yapmadığını öğrenmek için sık sık İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'ne ait hizmet binalarının çevresinde dolaştığı, yoğunluk gördükleri zaman operasyon olabileceği ihtimaline karşı diğer şebeke üyelerini, "Bu gece yağmur yağabilir." şifresiyle uyardığı, bu uyarıyı alan şebeke elemanlarının da telefonlarının sim kartlarını çıkararak bir süre ortadan kaybolduğu ortaya çıktı. Çete elemanları polisi izlerken polis de onları adım adım izledi.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlâk Büro Amirliği ekipleri, İzmir merkezli bir şebekenin yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptırdığını belirledi. Yaklaşık 6 ay boyunca takip eden polis, bu sırada çete elemanlarının da kendilerini izlediğini belirledi. Zanlıların Belarus, Rusya, Ukrayna, Fas, Kırgızistan, Azerbaycan, Gürcistan, Moldova, Türkmenistan gibi ülkelerin vatandaşı olan,e aralarında avukat, ekonomist, hemşire gibi meslek sahibi kadınların da bulunduğu kişileri iş vaadiyle İzmir'e getirdiği belirlendi. Kadınları getirmek için zaman zaman bu ülkelere gittikleri, bazen de internetteki sosyal paylaşım sitelerini kullandıkları tespit edildi. İş vaadiyle İzmir'e getirilen yabancı uyruklu kadınların, şebeke elemanları tarafından kiralanan evlere yerleştirilerek fuhuş yapmaya zorlandığı belirlendi.

ÜÇ İLDE 97 ADRESE EŞZAMANLI OPERASYON

Şebekeyle ilgili bütün bilgileri ve delilleri elde eden polis, 6 Temmuz 2012'de operasyon için düğmeye bastı. 250 polis memurunun katıldığı operasyon kapsamında İzmir, Aydın ve Antalya'da 97 adrese baskın yapıldı. Operasyonda 41 elebaşı ve şebeke elemanları tarafından fuhuş amaçlı çalıştırılan 66 yabancı uyruklu kadın gözaltına alındı.

POLİS ÖNCE GÖZCÜLERİ ALDI

Operasyon, emniyet müdürlüklerini gözetleyen gözcülerin yakalanmasıyla başladı. Polisleri takip eden şebeke elemanlarını gözaltına alan ekipler, daha sonra diğer adreslere hareket etti. Operasyon kapsamında örgüt üyeliği ve yöneticiliği iddiasıyla gözaltına alınan biri kadın 41 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zorla fuhuş yaptırılan 66 yabancı uyruklu kadın ise sınırdışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Bunlardan bir kısmının zorla çalıştırıldıkları, eve kapatıldıkları ve şiddet gördükleri iddiasıyla şebeke üyelerinden şikayetçi olduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi