Gaziemir Belediyesi ve İzmir Sivil Toplum Örgütleri kadınlar için organik oyuncak kursu açtı. Kursa giden ev hanımı 45 kadın, burada oyuncak yapmayı öğrendi. Kadınlar için Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği'nce de dikiş makinesi alındı. Bu makine sayesinde oyuncakları diken kadınlara üç aylık kursun sonunda da sertifia verildi.

Kursiyerler bu süre zarfında da bin 200 tane organik oyuncak üretti. Bu oyuncaklara ise talip çıktı. Almanya, Hollanda, Norveç, Fransa, Finlandiya gibi ülkelerden oyuncaklara talep gelince, belediye öncülüğünde kooperatif kurulması kararı alındı. Şimdi kadınlar yaptıkları oyuncakları 30-250 TL arasından fiyatlarla satarak ailelerine katkıda bulunabilecek.


Açıklama yapan kurs eğitmeni Yusuf Tamer, “Kursta 1200 organik oyuncak ürettik. Oyuncakların 700 tanesini şimdiden yurt dışı için sipariş aldık. Bu oyuncaklar, yüzde yüz organik kumaştan üretildi. Üretilen oyuncaklar, çocukların sağlığı açısından da büyük önem taşıyor. Çocuklara hiçbir zararı yok, üstüne büyük faydaları var. Bazı oyuncakların içine pirinç gibi kiraz çekirdeği gibi şeyler koyduk. İçinde pirinç olan oyuncakla oynayan çocuklar, stres atarak, enerjilerini boşaltıyor. Kiraz çekirdeği olan oyuncak ise sıcak-soğuk tampon sağlıyor. Mikrodalga fırında ısıttığınız zaman çocuğunuzun ağrıyan karnına koyduğunuz da ağrıyı giderir. Şu anda yurt dışından talep var. Almanya, Hollanda, Fransa, Norveç ve Finlandiya gibi ülkelerden sipariş alıyoruz. Kooperatif kurulduğunda satışı gerçekleştireceğiz. Böylelikle kursiyerlerimiz, evlerine ek gelir sağlayacak." şeklinde konuştu.

 
Editör: Haber Merkezi