Kadına yönelik şiddetin kaldırılması, kadınların güçlenmesi ve desteklenmesi amacıyla 10 Mart 2008'de çalışmalarına başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, kuruluşunun 4. yılını Kültürpark Gençlik Tiyatrosu'nda düzenlenen etkinliklerle kutladı. Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi Koordinatörü Avukat Pelin Erda, Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 Ocak 2009 yılında açılan Kadın Sığınma Evi'ne en çok talebin Buca, Karabağlar ve Konak ilçelerinden geldiği söyleyerek, "Başkanımız kadına yönelik şiddete karşı mücadelede son derece kararlı. Biz de kadın dostu kent İzmir olarak çalışmalarımızı arttırarak sürdürüyoruz" dedi.
Merkez olarak kadınlara ve çocuklarına yönelik çalışmalar konusunda da bilgi veren Pelin Erda, önümüzdeki süreçte Büyükşehir Belediyesi'nde 'Kadın-Erkek Eşitliği Birimi' kurulacağını söyleyerek, "Kurulacak olan bu birim, kadınların kent hizmetlerinden daha eşit yararlanması için çalışmalar yapacak" diye konuştu.

Kadın mücadele etmeli
Törene katılan İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler ve Hizmetler Dairesi Başkanı Ferhan Şirvan da Büyükşehir Belediyesi'nin tutuklu kadın bürokratları Pervin Şenel Genç ve Tülay Azeri'ye sevgilerini göndererek, "Daha özgür ortamlarda onlarla birlikte bu etkinlikleri kutlamak istiyoruz" şeklinde konuştu.
Törene katılan kadınlara 'yol arkadaşlarım' diye seslenen Şirvan, "Kadınlar mücadele etmek, yol arkadaşı olmak, birbirlerine destek olmak zorunda. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu'nun kadınlara bakışından gurur duyuyorum. Bu ülkede her kadının yüzünün güldüğü ana kadar mücadele etmek için hep beraber yola devam edelim" diye konuştu.
Düzenlenen etkinlikte, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Kültür ve Sanat Çalışma Grubu üyelerinden oluşan 'Farklı bir ses' isimli tiyatro grubunun 'Kadın' oyunu büyük ilgi gördü. Farklı kesimlerden kadınların hikayelerinin canlandırıldığı tiyatro gösterisi, salonu dolduran kadınlar tarafından ayakta alkışlandı.
Kadın Danışma Merkezi'nin 4. kuruluş yıldönümü etkinliğinde, 'Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı'na katılan kadınlara da sertifikaları verildi.

Editör: Haber Merkezi