Her gün farklı bir mahalleden, belediyeye ya da muhtarlıklarına başvuran kadınların çocuklarıyla birlikte gittiği deniz gezileri artık bir geleneğe dönüştü. Her yıl deniz sezonuyla birlikte gezilere gidecekleri zamanı dört gözle bekleyen kadınlar, “Geçen yıl da Başkanımız sayesinde denize gelmiştik. Bu yaz da sağ olsun bize denize girme imkanı verdi. Çocuklarımızla birlikte çok güzel bir gün geçirdik, çok mutluyuz” dediler.

Konak Belediyesi kültür ve semt merkezlerinde kadınlara üretme ve ürettiklerini kazanca çevirme yolunu açtıklarını belirten Başkan Tartan, yaz aylarında da kadınları unutmadıklarını söyledi. Kadınların sosyal yaşamda daha çok yer almaları için tüm fırsatları değerlendirdiklerini ve deniz gezilerinin de bu anlamda önemli bir çalışma olduğunu ifade eden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Özellikle deniz kentinde yaşamasına rağmen ev işi, çocuk bakımı gibi rutin işlerden vakit bulamayan ya da maddi imkansızlıklar nedeniyle fırsatı olmayan kadınlarımız bu gezilerden yararlanıyor. Çocuklarıyla birlikte, kafalarında gündelik hayata dair hiçbir sıkıntı olmadan, keyifli bir gün geçiriyorlar. Burada komşular, arkadaşlar bir araya geliyor, sohbet ediliyor, belediyemizin ikramı olan yemekler hep birlikte yeniyor. Bu sosyal dayanışmadır, paylaşımdır, sevgiyi büyütmektir.”

Deniz gezilerine mektuplu teşekkür


Konak’tan yola çıkıp denizle buluşan kadın ve çocukların gezilerden mutlu döndüklerinin kanıtı ise yazdıkları mektuplar. Deniz gezisine giden kadın ve çocuklardan her gün sayfalarca mektup geldiğini söyleyen Başkan Tartan, “O satırlarda ne kadar doğru bir iş yaptığımız var. Mutluluklarını, çocuklarıyla birlikte geçirdikleri güzel bir günün ömür boyu saklayacakları anısını anlatan mektuplar, en usta şairlerin dizelerinden daha güzel geliyor” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi