Geri dönüştürülebilir atıkları tek bir merkezde toplayarak hem doğaya hem de ekonomiye katkı sunmak için çalışmalarını hızlandıran Karşıyaka Belediyesi, kentin farklı noktalarına 'Mobil' Getirme Merkezi kurmak için çalışma başlattı. Evsel atıkların sağlıklı toplanması amacıyla kurulan merkezlerin ilki, Egepark AVM önünde bulunan otoparkta hizmete sunuldu. Karşıyakalılar bu merkeze; kağıt, karton, plastik, metal, cam gibi ambalaj atıkları ile elektronik atıkları, kullanılmış yağ ve atık pilleri getirerek geri dönüşüme katkıda bulunabiliyor. Merkezin aydınlatma ve gerekli elektrik ihtiyacı ise çevre dostu olan güneş panelinden sağlanıyor.
 
Merkezlerin sayısı artacak

Biriktirilen farklı türdeki atıkların toplanması ve geri kazanımı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan lisanslı firmalar aracılığı ile gerçekleştiriliyor. Geri kazanılabilir atıkların diğer atıklarla karıştırılmadan, kaynağında ayrı toplanması ve geri dönüşüme kazandırılması amacıyla; vatandaşların kolay ulaşabileceği noktalara seyyar atık getirme merkezleri yerleştirilmeye devam edilecek.
 
'Destek bekliyoruz'

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Çevre kirliliğinin önlenmesine katkıda bulunmak, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için çalışmaya devam ediyoruz. Seyyar atık getirme merkezleri de bu hedeflerimize destek olacak ve daha fazla vatandaşımızın geri dönüşüme katılmasını sağlayacak önemli bir uygulama. Tüm yurttaşlarımızdan destek bekliyoruz" dedi.

Atıklar kaynağında toplanıyor

Öte yandan Karşıyaka Belediyesi, ambalaj atıklarının kaynağından ayrı toplanması projesi kapsamında Bostanlı, Atakent, Aksoy, Bahriye Üçok, Latife Hanım, Zübeyde Hanım ve Mustafa Kemal mahallelerinde sürdürdüğü atık toplama çalışmalarına hız verdi. ÇEVKO ve Karşıyaka Belediyesi ekipleri; Çarşı esnafı, Donanmacı ve Tuna mahallelerinde bilgilendirme çalışmaları yaptı. Vatandaşlardan işbirliği yapmaları istendi.
Atık Hattı: 363 13 31 (Dahili 243)