Konak Belediyesi İsmetpaşa Semt Merkezi'nde Yönetici Asistanlığı kursu mezunları, İzmir Mask Müzesi'nde yorgunluk attı. İzmir'in kavurucu sıcaklara teslim olduğu günlerde, İzmir Mask Müzesi'nin serin bahçesinde mask yapımını öğrenen kursiyerler, çalışmalarında atık malzemeleri değerlendirdi.

Mask yapımında karton, kumaş parçaları, eski dergi ve gazeteler gibi atık materyaller kullanıldı. Atölye çalışmasında mask yapımını öğreten tasarımcı Gönül Yılmaz, İzmir'i butik müzelerle zenginleştirdiği için Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'a teşekkür etti. Atölye çalışmalarında özellikle kadınların kendilerini geliştirme ver sosyalleşme imkanı bulduğunu vurgulayan Yılmaz, "Herkesin içinde yaratıcılık var; yeter ki bunu ortaya çıkaracak imkan verilsin. Butik müzeler bu anlamda ciddi bir kazanım oldu. Konak Belediyesi, İzmir Mask Müzesi, Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi, Neşe ve Karikatür Müzesi'nde her ay birbirinden güzel etkinlikleri İzmirlilerle buluşturuyor" diye konuştu.

İzmir Mask Müzesi'nde içlerindeki yaratıcılığı keşfeden kursiyerler ise kendi yaptıkları maskları gururla sergiledi. Kadın Müzesi'nin açılışını sabırsızlıkla beklediklerini dile getiren kursiyerler, sadece İzmir'de değil tüm Türkiye'deki kadınların sorunlarını, isteklerini, seslerini duyuracak bir müze için Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'ı sonuna kadar desteklediklerini söyledi.




Editör: Haber Merkezi