Esin Gençel- KESK üzerindeki baskının son bulmasını isteyen Kesk İzmir Şubeler Platformu üyeleri Ak Parti il binası önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan KESK İzmir Şubeler Platformu Sözcüsü Ramis Sağlam, "25 Haziran günü yapılan operasyonla gözaltına alınan KESK yöneticilerinin ortak yanının Kürt olmaları, emek ve demokrasiden yana olmalarıdır. AKP yönetimine teslim olmayanlar, dayatmalara karşı onurunu savunanlar karanlık çağdaki gibi cadı avı ile cezalandırılmaktadır. AKP Hükümeti'nin kendisi gibi düşünmeyenlere karşı tahammülü olmadığı bir kez daha görülmüştür" dedi.

Adalet sadece tabelada

Gözaltına alınan kişilerin hepsinin KESK'in en gözde yöneticileri olduğunu belirten Sağlam, "KESK yönetici ve üyelerinin tutuklanması, adeta Ortaçağ karanlığının 'cadı avı'nı anımsatan, hukukun, insan haklarının, sendikal haklarınayaklar altına alındığı bir plandır. KESK, emek ve demokrasi güçleri ile birlikte haklı mücadelesini daha büyük bir kararlılık ve dirençle sürdürecektir. Eğer KESK'li olmak suçsa biz suç işlemeye devam edeceğiz. Adalet' Bakanlığı'nın sadece tabelası vardır. Tutuklanan tüm KESK'lilerin serbest bırakılmasını ve KESK üzerindeki baskıların sona ermesini istiyoruz" şeklinde konuştu.


KESK Genel Başkanı Özgen serbest bırakıldı

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin, terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan KESK Genel Başkanı Lami Özgen, adliye çıkışında kendisini bekleyen sendika üyelerine seslendi.
 
KESK'e bağlı sendika üyelerinin tutuklanmasını eleştiren Özgen, "Son bir kaç ay içinde arka arkaya KESK'e yönelik geliştirilen operasyonlar KESK'in yürütmüş olduğu fiili meşru sendikal mücadeleye yönelik KESK'in içinde bulunan devrimci, demokrat, yurtseverlere yönelik geliştirilen bilinçli, kasıtlı ve programlı yönelimlerdir. Bu yönelimlerle yürüttüğümüz sendikal haklar ve özgürlükler mücadelesini kriminalize etme, içselleştirme, gözden düşürme, etkisiz hale getirme ve bize geri adım attırma ve boyun eğdirmeye yönelik olduğunu biliyoruz. Ama öyle bir mücadele geleneğinden geliyoruz ki asla ve asla sonucu ne olursa olsun, yönelimler ne olursa olsun, bize karşı yürütülen bu baskılara karşı dün boyun eğmedik, bugün de boyun eğmedik, yarın da boyun eğmemeye devam edeceğiz" dedi.
 
Özgen, şunları kaydetti: "Bir kez daha tutuklu olan ve yeni tutuklanan arkadaşlarımıza söz veriyoruz. Asla ve asla mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz, geri adım atmayacağız, sonuna kadar bu haklı mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Yanımızda olmasanız da, demir parmaklıklar, beton duvarlar arkasında olsanız da bizim onurumuzsunuz. Biz söz verdik onurumuzu çiğnetmeyeceğiz. KESK'li bütün tutsaklar bizim onurumuzdur ve bundan sonraki mücadelemize ışık tutacaklardır."

 Özgen'in açıklamalarından sonra Ankara Adliyesi bahçesinde bulunan sendika üyeleri olaysız dağıldı. Tutuklanan sendika üyeleri de Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne ait bir minibüs ile cezaevine gönderildi.
Editör: Haber Merkezi