İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Gaziemir Belediyesi arasındaki ortak hizmet protokolü çerçevesinde yapımı planlanan ve maliyetinin yüzde 60’ı Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan Sarnıç Spor Salonu’nun temeli törenle atıldı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, uzun süredir yapmayı planladıkları salonun Sarnıç bölgesindeki yer problemi nedeniyle bugüne kaldığını belirterek, "1 yıllık bir sürede Sarnıçlı gençlerimizin yararlanacağı bir spor tesisini kazandırmış olacağız. Sporun hem beden hem ruh sağlığı hem de insani ilişkilerin gelişmesine, sporcu ve insan ahlakının güçlendirilmesine ne kadar katkıda bulunduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Halkapınar, Karşıyaka ve Bornova'da yapımı süren büyük salonları bir kenara bırakırsak, İzmir'in 27. çok amaçlı spor salonunu burada tamamlamış olacağız" dedi.


40 günde neler oldu?


Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sadece son 40 gün içinde Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı temel atma töreni, Narlıdere Yaşar Kemal Kültür Sanat Vadisi temel atma töreni, Karşıyaka ve Konak tramvaylarının temel atma töreni, Bayındır Çiçekçilik Kooperatifi ile alım sözleşmesi, Buca Kasaplar Meydanı Yeraltı Otoparkı ve Meydan Projesi temel atma töreni, Bergama Futbol Akademi Altyapı Tesisleri açılış töreni, Karabağlar Belediyesi Hizmet Binası açılış töreni, Gaziemir Ataevi Sağlıklı Yaş Alma Merkezi açılış töreni, Bademli Fidancılık Kooperatifi ile alım sözleşmesi, Tire Süt Kooperatifi ile alım sözleşmesi ve Çiğli Çok Amaçlı Spor Salonu açılış töreni gibi etkinlikleri gerçekleştirdiğini dile getirdi. Temelini attıkları Gaziemir Çok Amaçlı Spor Salonu'nun ardından da hizmet ve yatırımlara yönelik törenlerin devam edeceğini belirten Başkan Kocaoğlu, 23 Mayıs Cumartesi günü Menemen Şehit Kubilay Köprülü Kavşağı'nın, 24 Mayıs Pazar günü Seferihisar Kültür Merkezi'nin, 25 Mayıs Pazartesi günü Foça Bağarası Kültürevi'nin açılış törenlerini yapacaklarını, 27 Mayıs Çarşamba günü ise Kiraz İğdeli Kalkınma Kooperatifi ile alım sözleşmesi yapacaklarını açıkladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Pazartesi gününden itibaren Yarımada Kalkınma Stratejik Planı çerçevesinde üreticilere koyun ve keçi, arı ve arı kovanı dağıtımlarına başlayacaklarını da sözlerine ekledi.
 
Körfez Projesi'ni bilmiyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, seçim süreci başladığından bu yana, siyasetçilerin İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni hedef alan açıklamalarına dikkat çekerek, şunları kaydetti:
"İl Müdürü vurdu, Müsteşar vurdu, DSİ Genel Müdürü vurdu. Adaylar ve Sayın Bakan her konuşmasında mutlaka Büyükşehir Belediyesi'ni ve başkanını eleştiriyor. Ama diyor ki, 'sen cevap verme. Amaçlı söylediğim yanlış bilgiyi kabullen, İzmirli de kabullensin'. Böyle bir şeyin olamayacağı, buna en münasip dille cevap verilmesi gerektiği bir vakadır. Ben 'Sayın Bakan İzmir'i bilmiyor' demedim. 'Sayın Bakan Körfez Projesi'ni bilmiyor' dedim. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı geldi. 'Gediz'in kurtulması için proje hazırlıyoruz' dedi. Ama Sayın Bakan Çevre ve Orman Bakanı iken de '31 Aralık 2012'de Gediz'de balık tutacağız' demişti. Sayın Bakan Körfez'le ilgili ÇED Raporu için 'bilimsel çalışma yaptıracağım, Körfez'i ben kurtaracağım' diyor. Oysa bu projeyi TCDD ile Büyükşehir Belediyesi'nin ortak yaptığını onlarca defa söyledim."




"Ya haberi yok, ya manipülasyon yapıyor"


Gördes Barajı'dan kente su verilmesine ilişkin açıklamaları da değerlendiren Başkan Aziz Kocaoğlu, şunları kaydetti:
"Biz bu projeyle ilgili arıtmayı, barajın su vermesinden önce bitirdik. İZSU'nun yaptığı 1650 metrelik isale hattından Sarıkız'daki arıtmaya hat yaptık. Gördes Barajı'nda su tutulmaya başlandığından beri, İzmir'e ne kadar su verildiyse arıtmadan geçirerek kullandırıyoruz. DSİ Genel Müdürü gelmiş demiş ki, 'bunlar yapamadı'. Ya haberi yok, ya manipülasyon yapıyor."
 
İzmir’deki asgari ücret

Başkan Kocaoğlu, bazı siyasilerin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun asgari ücretin 1.500 TL'ye çıkarılması yönündeki taahhüdüne karşılık, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki ücretleri gündeme getirmesi konusunda ise şu açıklamayı yaptı:
"İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde ücretler asgari ücretin üzerindedir. Sayın Genel Başkanımızın öngördüğü 1500 TL asgari ücretin de üzerindedir."
 
Bizi genel siyasetin içine çekemeyecekler

Başkan Aziz Kocaoğlu, "Sataşma olmadığı müddetçe, genel siyaset malzemesi yapılmadığı müddetçe işlerimizi yapmaya devam edeceğiz. Bizi genel siyasetin içine çekmeyecekler. Cevabını veremeyeceğimiz hiçbir şey yok. Bir taraftan tramvay yapıyoruz, bir taraftan çok amaçlı salon yapıyoruz, bir taraftan çiftçiye, üreticiye destek oluyoruz, bir taraftan opera salonu yapıyoruz. Kısacası kalkınmayı topyekun değerlendiriyoruz" dedi.
 
Gaziemir sosyal donatı alanları kazanıyor

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, İzmir’deki çok amaçlı salonların en büyüğünü inşa ettiklerini belirterek, "Desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun" dedi. Gaziemir'in çok hızlı geliştiğini ve kente bu gelişime paralel olarak sosyal donatı alanları da kazandırmak istediklerini söyleyen Şenol, hiç heykel yokken 20’ye yakın heykel diktiklerini, kültür yayınları, müzeler, spor salonları kazandıklarını dile getirdi.
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, 3 bin öğrenciyle İzmir'in en büyük dershanesini işlettiklerini, okulların bakımını yaptıklarını, 40 kişilik bir sağlık ekibiyle hastalara evde baktıklarını da ifade etti.
 
27. çok amaçlı salon


İzmir'de yapılan 27. çok amaçlı salon olarak yaklaşık 3 bin m² alan üzerine inşa edilecek Sarnıç Spor Salonu’nun 4 milyon TL’lik maliyetinin yüzde 60’lık kısmı İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor. Çok amaçlı kullanıma yönelik projelendirilen salonun çevresinde ise 1.500 m² yeşil alan ve 2 bin m² otopark alanı planlandı.