Aykut Polatlı-KESK'e bağlı Eğitim-Sen 1 nolu Şube Başkanı Bahri Akkan, 'Konak İlçe Milli Eğitim Müdürü göreve geldiği andan itibaren yandaş sendika yöneticisi gibi davranmakta ve yanlı puanlamalar yaptığı gibi yanlı görevlendirmelerde de bulunmaktadır' dedi.

Akkan, 'Göreve başladığı günden beri yandaş sendikadan olmayanları adeta tehdit ederek bir milli eğitim müdürü gibi değil yandaş sendika yöneticisi gibi davranmaktadır. Kendisine verilen yetkileri yandaşlar lehine kullandığının son örneği bu gün İlçe Milli Eğitim' de çalışanlara karşı tutumlarında karşımıza çıkmaktadır' diye konuştu.

Akkan, Bina'nın İlçe Milli Eğitim'de çalışanlarını, İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak göreve başladığı andan beri sendika değiştirmeye zorladığını söyledi. Akkan konuşmasını şöyle sürdürdü: Sendikasını değiştirmeyenlere okullarda görevlendirme tehdidiyle mobbing uygulanmaktadır. Yandaş sendikaya üye olmayan çalışanlar bu ve benzeri kötü muameleler ile sindirilmeye çalışılmaktadır. Bu yapılanlar yetkinin kötüye kullanılmasıdır. Konak İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün bu uygulamaları zaten bozulmuş olan iş barışını içinden çıkılmaz hale getirmektedir' dedi.

Yetkililere konuyla ilgilenmeleri çağrısında da bulunan Akkan, 'Bu haksız uygulamalara devam edilmesi durumunda her türlü demokratik, meşru tepki, eylem ve faaliyetlerimizi bu tür yöneticilerin bulunacağı her ortamda tekrarlayacağımızın bilinmesini istiyoruz. Ayrıca yasal olarak da mağduriyetler karşısında haklarımızın aranacağını buradan bir kez daha ilan ediyoruz' dedi.

Editör: Haber Merkezi