Konak Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarının hız kesmeyen çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA-DER) İzmir Şube Başkanı Sema Övgün ve yönetim kurulu üyeleri, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'la bir araya geldi. İzmir'i, özellikle de İzmirli kadınları bir adım öteye taşıyacak 'Geleceğini Yöneten Kadınlar' projesine imza atıldı.

İlk etapta 60 kişiyle hayata geçecek ve katılımcı sayısı artarak devam edecek 'Geleceğini Yöneten Kadınlar Projesi' için Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ve KA-DER birlikte çalışacak. Projeyle, dezavantajlı bölgeler tespit edilecek, ortaöğretim, önlisans ve lisans mezunu genç kadınlar istihdam edilecek. Özellikle şiddet görmüş, kısıtlanmış genç kızların hedef alındığı projeyle hem kişisel gelişim hem de iş olanağı sağlanacak.

Kadınların destekçisi

KA-DER İzmir Şubesi olarak şanslı olduklarını belirten Sema Övgün, bu şansı kadınları verdiği destek nedeniyle Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'a bağladı. Her zaman kadınların arkasında duran bir başkanla bir arada olmaktan duydukları mutluluğu dile getiren Övgün, "Geleceğini Yöneten Kadınlar Projesi'nde en büyük destekçimiz Hakan Tartan'a teşekkür ediyoruz. Bu projeyle eğitimli olduğu halde iş hayatında çeşitli sebeplerle, en çok da şiddet nedeniyle yer alamamış genç kızlarımızı istihdam etmeyi hedefliyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Hakan Tartan ise, "Kadınlarımız sevgi ve emekleriyle, toplumun her noktasında başarılı işlere imza atıyorlar. Kadının olduğu yerde üretim de var oluyor. Yerel yönetim olarak hizmet anlayışımızda 'önce insan' dedik. Bunun için de sivil toplum kuruluşlarıyla her zaman işbirliği içinde olarak hareket ettik. Şimdi bir kez daha kadınlarımız, genç kızlarımız için el ele vermekten gurur duyuyoruz" diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi