Buca Belediyesi'nin Kozağaç'ta açılan beşinci Pırlanta Merkezi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımı ile açıldı.
Önceki gün seçim bölgesi İzmir'e gelen ve gün içinde 1'inci bölgede bir dizi temasta bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Buca, Kozağaç Pırlanta Çocuk Merkezi'nin açılışını yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediye Bakanı Aziz Kocaoğlu, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, milletvekilleri, adayları, çok sayıda partili ve vatandaş da törene katıldı.

Sözlerine "Seçim bildirgemizi gençlere adadık" diye başlayan CHP lideri, "Gençlerimizi ve çocuklarımızı geleceğin umudu olarak görüyoruz. Onlar bizden daha iyi yetişmeli ve dünyayı okuyabilmeli. Onlara yapılan yatırım en güzel yatırım. Çocuklarınıza miras bırakmak istiyorsanız onları eğitin. Tüm belediye başkanlarımıza söyledim. Her mahallede mutlaka kreş açın. Anneler güvendikleri bir merkez görsünler. Çocuklar oralarda eğlensinler, geleceğe hazırlansınlar. Hindistan yazılım sektöründe bir numara, bunu merak ettik. Daha oyun çağında çocuklarına matematiği oyun içinde öğretiyorlar. Onun için çocuklarımızı çok iyi yetiştirmeliyiz. Siyasi görüşümüz, inanışımız ne olursa olsun ortak çaba harcamalıyız." dedi.
Kılıçdaroğlu ayrıca, "Okul aile birliklerimiz var. Ama dernek olmaktan öte bir özelliği yok. Okul aile birliklerine yasal statü kazandıracağız. Okulun eksisini görüyorsa bunu değiştirmeye yetkisi olacak. Bir vaadimiz var. Taşımalı eğitime son vereceğiz. Nerede çocuğumuz varsa öğretmenimiz orada olacak. CHP iktidarında öğretmensiz köy kalmayacak. Anneler çocuklarına beslenme çantası vermeyecekler, çocuklarımız öğretmenleriyle birlikte öğlen yemeğini yiyecek." ifadelerini kullandı.
 
'Bu merkez 3100 çocuğumuza ulaşacak'

Ev sahibi Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina da törende bir konuşma yaptı. Piriştina, "1 hafta önceki belediye başkanları toplantısında talimatı yenilemiştiniz. Geleceğimiz için çocuklara yatırım için üstümüze çok iş düşüyordu. Birazdan açılışı yapılacak olan merkez 3 bin 100 çocuğumuza ulaşacak. Artık çocuklar belediyemizin öncülüğünde hoş vakit geçirecek. Bununla iki amaç hedefledik. 13 yılda 11 defa eğitim sistemi değiştirilmekte ve eğitim sistemi yapboz haline getirilmekteydi. Onun için böyle yuvalar inşa ettik. Git gide eve tıkılan, bir kuluçka makinesi gibi görünen kadınlarımızın üretmesi için, kadınlarımızı hayata katmak için bu pırlanta merkezini yaptık. Onlara yarattığımız ortamda kendilerine zaman ayırıyor ve sanatla buluşuyorlar. Sadece çocuklar için değil kadınlarımız için de boşluk doldurmaya yönelik bir projedir. Bizim bu PM'yi hayata geçirirken bir sloganımız vardı. 'Bugün bu PM'de yetişenler inşallah yıllar sonra CHP PM'sinde partiyi yönetir'" dedi.

Şirinyer, Çamlıkule, Gediz ve Betontaş'taki pırlanta merkezlerinden alana canlı bağlantı yapıldı.
Editör: Haber Merkezi