Özel olarak hazırlanan alanda gerçekleşen etkinliğe İzmir Valisi Mustafa Toprak, AKP İzmir Milletvekili M. Atilla Kaya, Menderes Kaymakamı Ahmet Ufuk Hasçakal, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı ve on binlerce vatandaş katılım gösterdi.
Vatandaşların güreşleri izlemek için sabahın erken saatlerinde akın ettiği etkinlikte tülü cinsinden 100 deve yer aldı. Etkinlik yörük derneklerinin halk dansları gösterileriyle başladı. 7'den 70'e on binlerce vatandaşın yer aldığı etkinlik akşam saatlerine kadar devam etti. Etkinlik alanında vatandaşlar mangal yakarak piknik keyfi de yaptı.

Vali'den Başkan Soylu'ya kupa

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ve AKP İzmir Milletvekili M. Atilla Kaya, alanda stant açan esnaf ve piknik yapan vatandaşlarla bir araya geldi. Tüm alanı dolaşan Soylu ve Kaya ile vatandaşlar da hatıra fotoğrafı çektirdi.
Yarışlarda derece girenler kupayla ödüllendirildi. Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu adına yarışan devenin galip gelmesi nedeniyle Başkan Soylu kupasını İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın elinden aldı.

Etkinlikte konuşan İzmir Valisi Mustafa Toprak, "Menderes Belediyesi'nin düzenlediği festival yörük kültürünü yaşatmak adına önemli. Etkinlik ile on binlerce vatandaşımız bir araya geldi. Başta Sayın Başkan Bülent Soylu olmak üzere tüm belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.
Menderes Kaymakamı Ahmet Ufuk Hasçakal ise, "İlçemizde bu tür etkinliklerin düzenleniyor olması önemli. Hem ilçede yaşayan vatandaşlarımız hem farklı ilçelerden Menderes'imize misafir olan vatandaşlarımız güzel bir günde bir araya geldi. Festivale emeği geçenleri kutluyorum" dedi.

'Bir ve beraberiz'

Festivalin ev sahibi Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu da, "Geçen yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz Deve Güreşleri Festivali'mizin ikincisini düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz festivalimize katılım oldukça yoğun. Bu etkinlikleri yapmaktaki amacımız gelenek ve göreneklerimize sahip çıkarak birlik ve beraberliğimizi sağlamak. Bugün de bunun en güzel örneği Çileme Mahallemiz'de sergilendi. On binlerce vatandaşımızla ile bir ve beraber olduk. Menderes'in özlediği tablo burada oluştu. Yörük kültürünün önemli simgelerinden deve güreşleri festivalimizde bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederim" diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi