İMAF Genel Başkanı Ferhan Ademhan'ın ev sahipliğinde, federasyonun Basmane'deki binasında gerçekleşen iftara; federasyona bağlı derneklerin başkanları, Konak Belediyesi meclis üyeleri katıldı.
İftar yemeğinden önce konuşan İMAF Genel Başkanı Ferhan Ademhan, geçtiğimiz günlerde Mardin'in Artuklu İlçesi'ne giderek, burada kardeşlik sofrası kuran Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'a bir kez daha teşekkür etti. Mardin'e giden Konak heyetinin içinde yer alan Ademhan, Başkan Pekdaş'ın yüreğini ve gönlünü ortaya koyarak kardeş belediye Artuklu'da iftar yemeği düzenlediğini hatırlatarak, bu davranışın İzmir'de yaşayan Mardinliler olarak kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti. Ademhan, bu nedenle Başkan Pekdaş'ı fahri hemşehri ilan ettiklerini söyledi.

Bu topraklara savaş değil, kardeşlik yakışıyor

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, yapılan bu jest karşısında duyduğu mutlu dile getirerek, omuzlarına binen sorumluluğun arttığını söyledi. Başkan Pekdaş, Artuklu ile geçtiğimiz yıl kardeş şehir olduklarını hatırlatarak, "Artuklu ve Konak tarihin imbiğinden süzülmüş iki şehir. İzmir 8500 yıllık tarihe sahip, Mardin ise kadim uygarlıklara ev sahipliği yapmış bir kent. İki şehir o kadar çok birbirine benziyor ki... İzmir ve Mardin tarihten biriktirdikleriyle bugün çok farklı medeniyetlere ve kültürlere ev sahipliği yapıyor. Bu bir zenginlik. Tarih bize o kadar zengin coğrafyalar, kültürler vermiş ki; bu topraklara savaş yakışmıyor. Bu toprakların, kültürün, medeniyetin keyfini yaşamak yakışıyor. Umarım bugünler çabuk gelir' dedi.

İMAF Genel Başkanı Ferhan Ademhan, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'a fahri hemşerilik beratı verdi.
Editör: Haber Merkezi