Menderes Belediyesi'nin Menderes Ordulular Kültür ve Yardımlaşma Derneği'yle bu yıl 7.'sini düzenleyeceği Menderes Çiçek Festivali 20 Mayıs Cuma günü gerçekleşecek. Kesme çiçeğin en güzel örneklerinin sergileneceği festivalde sanatçı Mustafa Ceceli sahne alacak.
Festival coşkusu Menderes Belediyesi önünde mehteran gösterisiyle başlayacak. Mehteran gösterisinin ardından 19 Mayıs Stadı'na kortej yürüyüşüyle devam edecek festivalde vatandaşlara 15 bin karanfil ve gül dağıtılacak.

Çiçeklerden dev Türk bayrağı

Menderes Ordulular Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından 15 bin karanfil kullanılarak hazırlanan dev Türk bayrağı da festivalde yer alacak. 15 kişilik özel ekip tarafından iki günde hazırlanan dev Türk bayrağının yanı sıra çiçek üreticilerinin yaptığı özel çalışmalar da festivalde sunulacak.
7. Menderes Çiçek Festival kapsamında en güzel çiçek yarışması da düzenlenecek. Çiçek üreticilerinin katılacağı ve 10 kategoride yapılacak yarışma renkli görüntülere sahne olacak.
Tüm gün sürecek festival kapsamında Türk Pop Müziği'nin güçlü sesi Mustafa Ceceli de konser verecek. Ceceli, en beğenilen şarkılarını Menderesliler için seslendirecek.

Kesme çiçeğin başkentine davet

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, coşkuyla festivali gerçekleştireceklerini belirterek, "Kesme çiçek, Menderes'imizin önemli üretimleri arasında yer alıyor. Çiçek sektöründe kesme çiçek olarak öncü bir rol üstleniyoruz. Böylesine önemli bir konumda olan kesme çiçeğimizin bilinirliğini ve tanınırlığını arttırmaya yönelik düzenlediğimiz festivalimize tüm halkımızı davet ediyoruz. Kesme çiçeğin başkenti Menderes'te festival coşkumuzu vatandaşlarımızla hep birlikte yaşamaktan mutluluk duyacağız" diye konuştu.



Editör: Haber Merkezi