Eğitim Bir Sen yöneticilerinin, mitingin kendileri için önemli bir sınav olduğunu söylediğini iddia eden Toksoy, servislere binecek kişilerin isim listesi ve telefonlarının da alınması talimatının verildiğini öne sürerek, "Bu yapılanlar, çalışan arkadaşlarımızı fişlemektir. Eğitimde dağ gibi sorunlar varken siyasi içerikli bir toplantıya adam götürmek, okul müdürlerinin işi değildir. 28 Şubat sürecindeki baskı ve fişlemelerden şikayet edenler, şimdi aynı uygulamaları kendileri yapıyor." dedi.

'BUNUN KABUL EDİLECEK BİR TARAFI YOKTUR'

Okulların ve eğitim çalışanlarının siyasi propagandalara alet edilmemesi gerektiğini vurgulayan Toksoy, "Biz eğitim çalışanlarının sorunlarının çözülmesi, daha rahat bir ortamda çalışmaları ve çocuklarımızın da en iyi şekilde geleceğe hazırlanması için mücadele ediyoruz. Bu doğrultuda çözüm önerileri sunuyoruz ve herkese yardımcı olmaya çalışıyoruz. Eğitim Bir Sen Bornova Şubesi ise okul müdürlerine mesaj atarak, Başbakan Davutoğlu'nun mitingine adam toplamaya çalışıyor. Bunun kabul edilecek bir tarafı yoktur. Tek meselemiz bu mu kaldı? Müdürleri baskı altına almayı bıraksınlar." dedi.

İŞTE O MESAJ

Eğitim Bir Sen Bornova Şubesi yetkililerinin, okul müdürlerine yolladığı iddia edilen mesajda şu ifadelere yer verildi: "Arkadaşlar, 24 Mayıs'ta Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gündoğdu Meydanı'nda olacaklar. Bornova olarak, AK Parti işbirliğiyle bize gönülden yakın olan okul müdürlerimizin okullarının önünden servis kaldıracağız. Bu konuda her okuldan talep bekliyoruz. Servise binen arkadaşlarımızın, özellikle isimleri ve telefon numaralarını listeleyeceğiz. Bu bizim için önemli bir sınav. Bize destek olanlara, destek olma zamanı. 18'lik ya da 27'lik birer servis mutlaka kaldırmalıyız. Onlar konuşur, Eğitim Bir Sen yapar."