Haftasonuna doğru Tunus’tan esecek rüzgarların Türkiye’ye getireceği sıcak hava dalgası yöneticilerin de gözünü korkuttu. Özellikle Türkiye’nin batısı ile Ege ve Akdeniz sahillerinde bu yazın en etkili sıcağının yaşanacağı uyarısı iş hayatını da etkiledi. Sahillerde 40 derece hissedilen sıcaklığın Tunus kaynaklı rüzgarlarla haftasonuna doğru gölgede 40 dereceyi aşacağına ilişkin meteoroloji uyarıları üzerine İzmir’de sağlık mazereti olan memurlara iki gün izin verildi. Vali Cahit Kıraç imzasıyla İl Sağlık Müdürlüğü kanalıyla tüm kaymakamlıklar, il ve bölge müdürlükleri ve Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilen yazıyla İzmir’de 11 Temmuz’dan itibaren etkili olması beklenen sıcak hava dalgasına bağlı olarak hava sıcaklığının 5 ila 7 derece artacağı ve hafta başına kadar sıcaklık değerlerinin 38-42 dereceye ulaşılacağı bilgisi verildi. Bu gerekçeyle 12-13 Temmuz 2012 tarihlerinde kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan personelden kalp, tansiyon, astım, şeker gibi kronik hastalığı olanlarla engelli ve hamilelerin 12-13 Temmuz’da idari izinli sayılmaları konusunda kamu kurum ve kuruluş amirlerinin yetkili kılındığı bildirildi.

Dün akşamüstü Vali Kıraç imzalı gelen yazıyı elektronik posta ile tüm kamu sağlık kuruluşlarına ve başhekimliklere ilettiklerini, diğer kamu kurum ve kuruluşlara da faksladıklarını belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Özkan, "Bilgi için Cumhuriyet başsavcılığı ve Ege Ordu Komutanlığı’na da gönderdiğimiz yazıda da belirtildiği gibi hava sıcaklıklarında artış var. İzmir’de geçen yıl da 2007, 2009’da da böyle aşırı sıcak günlerde gerekli uyarılarda bulunmuştuk ve aynı şekilde ağır kalp hastalığı, astım, hipertansiyon gibi kronik hastalıkları olan, doğumu yaklaşıp şikayetleri artan hamileler ile engelli kamu çalışanlarının aşırı sıcaklardan daha fazla etkilenmemesi için idari izinli sayılmışlardı. Valilik kararıyla bu kapsamdaki kamu personeli bugün ve yarın idari izinli sayılacak" dedi.

Öte yandan çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan risk grubundaki personel, bu sabah işlerine gittiklerinde izin sürpriz ile karşılaştı, sağlık sorunu yaşamamak için teşekkür edip evlerine döndü.

Editör: Haber Merkezi