Türkiye Jokey Kulübü'nün ev sahipliğinde gerçekleşecek açılışa, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri, İzmir protokolü, iş, sanat, spor ve medya dünyasının seçkin isimleri ile davetliler katılacak. 26 Haziran'da sezonun kapanmasıyla birlikte bakıma alınan Şirinyer Hipodromu'nda özellikle pistler ve ahırlar bölgesi baştan aşağı elden geçti. Hipodromda, 2015 yılı sonuna kadar 21 yarış günü planlandı. Sezonda İngiliz atlarına 77 ve Arap safkanlara 58 olmak üzere toplam 135 koşu bulunuyor.

Hipodromun açılışında ünlü müzik grubu Gripin'in konseri de yer alıyor. Saat 21.00'de gerçekleşecek son koşunun ardından başlayacak konser, yaklaşık 1,5 saat sürecek. Açılışta Büyükşehir Belediye Bandosu ve hal oyunları ekibi müzik ve folklor ziyafeti verecek.

Yarışseverlere, lokma ve osmanlı şerbeti ikram edilirken, çocuklar için çocuk tiyatrosu, animasyon ekibi, Osmanlı macunu, pamuk şeker, şişme kaydırak, canlı langırt, elastik basket ve oyuncak dağıtımı gerçekleştirilecek. Pony Club etkinliğinin yanı sıra, resim boyama, yüz boyama da çocuklar için gerçekleşecek etkinlikler arasında olacak.

NELER YAPILDI?

Kum pistin alt ve üst yapısı tamamlandı. Çim piste 11 bin metrekare yeni çim, antrenman pistine de dere kumu serildi. Tüm pistlerin sulama sistemleri yenilendi, altyapıları değiştirildi, son virajlar genişletildi. Antrenman pisti 150 metre uzatıldı ve pistler arasındaki kot farkının giderilmesi için 60.000 metreküp kazı-dolgu yapıldı. Kum pistin uzunluğu 1750, genişliği 20 metreye, çim pistin uzunluğu 1600, genişliği 22-28 metreye, antrenman pistinin uzunluğu 1485, genişliği ise 15-16 metreye çıkarıldı. Antrenman pisti de 140 metre uzayarak sabah antrenmanlarına daha uygun hale getirildi.

Bunların dışında 7 blok ahırın çatıları değişti, 850 ahşap seyis kapısı saç kapıya dönüştürüldü, ahırların elektrik tesisatının yenilenmesi, kapı ve dış cephelerin boyanması tamamlandı. Tüm blokların elektrik blok panoları ve ana dağıtım panoları değiştirildi. Jokey odası tümüyle yenilendi, 3 yeni kamera kulesinin imalat ve montajları tamamlandı, tribünlerdeki koltukların tümü değiştirildi. Hipodrom içinde yeni bir piknik alanı yapıldı. Çocuk oyun alanı büyütülerek içinde interaktif oyun guruplarının bulunduğu 500 metrekarelik yeni bir yark yapıldı, ayrıca 3 bin metrekare yeşil alan oluşturuldu.
Editör: Haber Merkezi