Olay, Narlıdere ilçesi 2. İnönü Meydanı'nda gerçekleşti. 2. İnönü-Fahrettin Altay aktarma merkezi arası çalışan 971 numaralı belediye otobüsü, kimliği belirsiz 3 kişinin molotof kokteylli saldırısına uğradı. Şoför ile birlikte içerisinde 6 yolcu bulunan otobüs molotof kokteyli atılarak yakılırken, şoförün yolcuları zamanında tahliye etmesi olası bir faciayı önledi. Alev alev yanan otobüs ise kullanılamaz hale geldi.

Cep telefonu ile görüntülendi

Aynı bölgede bir başka belediye otobüsünün de önünü kesen terör örgütü mensupları bu otobüsün de camlarını kırdı. Otobüs şoförü ve içindeki 6 yolcu olaydan yara almadan kurtuldu. Saldırıya uğrayan otobüs alev alev yanarken, otobüste patlama meydana geldi. Yaşanan sıcak anlar vatandaşlar tarafından cep telefonuyla görüntülendi.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürürken, otobüs tamamen kullanılamaz hale geldi.
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de karanlıktan yararlanarak izlerini kaybettiren zanlıların yakalanması için çalışma başlattı. Çalışmalar kapsamında dün sabah saatlerinde, çok sayıda adrese eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Olayla ilgisi bulunduğu ve terör örgütü PKK üyesi olduğu ileri sürülen 13 kişi, Çevik Kuvvet, Özel Harekat, Asayiş Şube Müdürlükleri ve Narkotim'e bağlı ekiplerin de desteğiyle düzenlenen operasyonda gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, ruhsatsız 2 av tüfeği, kurusıkıdan dönüştürülme 1 tabanca, 1.5 litre benzin ile 5 kök hintkeneviri ve 5 bıçak ele geçirildi. Zanlıların işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Editör: Haber Merkezi