Esin Gençel- İzmir Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı 3. meclis toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun katılmaması nedeniyle Başkanvekili Sırrı Aydoğan'ın yönetiminde gerçekleşti. Mecliste Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği'ne eklenen 80. maddede "Bu yönetmeliğin 19-20-21-30-47-54-59-61-64-65 ve 66. maddeleri Büyükşehir Belediyesi'nin onayını müteakip mahalli gazetelerden birinde yayımlandığı tarihte, diğer maddeleri ise yayımı tarihinden 90 gün sonra yürürlüğü girer" denildi. Yönetmeliğe ilgili madde AK Parti, CHP ve MHP'nin oylarıyla eklendi. Aydoğan, "İzmir için çok önemli bir konu. İmkanımız olsa da maddeleri irdeleyebilsek. Elimizde bir tasarı var. Kabul olursa yeni yönetmelik olacak. Belediyelerin yapı kullanma izni için yapması gerekenler var. Bakanlık genelgesi dışında kalan diğer maddelerle ilgili AK Parti ve CHP'li arkadaşlarımızın değişiklik önergeleri var. Belki imar ve planlama biriminden de değişiklik talepleri olacaktır. Bakanlar Kurulu kararı dışında gelen maddeler arasında İzmir'de yapılacak yatırım ve çalışmaları zorlaştıracak maddeler var. İzmir'de zorlaştırıcı değil kolaylaştırıcı, engelleyici değil hızlandırıcı bir sistemin kurulması gerekiyor. Bakanlık, Büyükşehir Belediyesi'nin alanında bulunmayan köylerde ve beldelerde imar konusunda tip projeler geliştiriyor. Vatandaşın ödeyemeyeceği miktarlarda kolaylıklar getiriyor" diye konuştu.

Şirinyer Parkı'na istasyon binası geliyor

 
Meclis'te Buca Şirinyer Parkı için yapılan özel proje alanındaki değişiklik de gündeme geldi. Başkan Vekili Aydoğan, "Buca'da Şirinyer Planları'nı yaptık. Burada son şeklini vererek komisyonlara getirdik. Buca Belediyesi ile birlikte bunu revize ettik. Orada bölük pörçük olan ticari yerleri yoğunluğu arttırmadan düzenleme yaptık. Oraya bir de istasyon binası geliyor. Parkta sosyal hizmetler alanı vardı. Bu alanı kaldırarak Buca Çevik Bir Meydanı'nda aynı büyüklükte yer ayırdık" dedi.

AK Partili Meclis Üyesi Murat Akdemir ise planda ticaret alanında artış göründüğünü belirterek, "Bir artış görüyoruz. Bununla ilgili bize ayrıntılı bilgi verin. Biz ayrıca komisyon raporlarını teknik raporların da eklenmesini istiyoruz" diye konuştu.
 
Başkanvekili Aydoğan Buca Kasaplar Meydanı'ndaki çalışmalarla ilgili de "Çalışmalar devam etti ve zaman zaman durdu. Koruma Kurulu'nun verdiği 'kentsel SİT alanı' olarak verdiği bir karar var. Çalışmalar devam etti ve olumlu gelişmeler yaşandı. Burası ile ilgili değişiklik yapıldı. Çok güzel bir proje. Buca'ya hayırlı olur" dedi.

Editör: Haber Merkezi