Yarın 82. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın son günü. Belki çoğunuz yıllardır Fuar'a gitmediniz. Ama hafızanızda hala tazedir Ada Gazinosu'ndaki düğünler, Göl Gazinosundaki sanatçılar, Menekşe Çay Bahçesi'ndeki dost sohbetleri, Lunapark'taki eğlenceler, son model arabaları incelemek, Paraşüt Kulesi'nden atlamak. Elbette yıllar içinde yaşam tarzımız değişiyor. Bunda teknolojinin payı büyük. Arabalar için mutlaka Fuar'a gidilirken şimdi merak ettiğiniz arabanın özelliklerini internetten en ufak ayrıntısına kadar öğrenebiliyorsunuz. Alışveriş merkezlerinde oyun salonundan 3 boyutlu sinemaya kadar çocuklar için eğlenceli aktiviteler olduğundan ve tabii bu sırada anneler de rahatça alışveriş yapabileceğinden Lunapark'a götürmek istemiyor olabilirler.

Eskiden Fuar cazibe merkeziydi. Baba arabalarla ilgilenir, anne alışveriş yapar, çocuklar Lunapark'ta eğlenirdi. Peki değişikliklere rağmen gelenekleri yaşatmak bizlerin elinde değil mi? Çok kişiden duydum "Aman Fuar'ın kalitesi çok düşmüş", "Hiçbir şey yok" sözlerini. Evet belki aradıklarınız yok ama emin olun pek çok şey var Fuar'da.

Bu sene Fuar'ın teması sağlıktı. Haliyle beni bu sene daha çok çekti Fuar. Konusunda isim yapmış pek çok hekim Fuar'da konuk oldu. Sağlıkla ilgili söyleşiler yaptılar, seminerler verdiler. "Sağlıklı Sohbetler ve Saatler" etkinliğinde Dokuz Eylül Üniversitesinden Ürolog Prof. Dr. Güven Aslan ve Ürolog Prof. Dr Adil Esen erkek sağlığını; Ortopedist Doç.Dr Levent Köstem ve Zihinsel Performans Antrenörü Ersin Afacan spor ve sağlıklı yaşamı anlattılar. '10 yaş daha genç kalabilir miyiz?' sorusuna Aile Hekimi Uzmanı Dr. Ülkümen Rodoplu cevap verirken, İl Sağlık Müdürlüğü Çocuk Tiyatrosu 'Hopdedik Toptomar'ı sergiledi. Meme sağlığı hakkında bilgi vermek üzere gelen Kent Hastanesi'nden Prof.Dr Mehmet Alper ve Ege Üniversitesi'nden Genel Cerrah Dr.Murat Kapkaç oldu. Ege Üniversitesi'nden Göz Doktoru Prof.Dr Sait Eğilmez ve Grup Kornea, kornea (gözün saydam tabakası) nakline dikkat çekti. 'Atatürk Dönemi Sağlık Devrimi' konusuyla Şifa Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr.Eren Akçiçek Fuar'da yeraldı.

Sağlık ve barış filmleri sergilendi. Çim alanda yoga çalışmaları yapıldı. Konserler, yarışmalar, sergiler ve dahası vardı. Orkide Yöresel Lezzetler Festivali de farklı tatları deneme imkanı sundu.
Ben İZMİR'liyim, eşim İZMİR'li, çocuklarımız da İZMİR'li. Benim için boyoz, gevrek, fayton nasıl özelse, İzmir Fuarı da özel. "Nerde o eski Fuarlar" demek yerine alın çocuğunuzu gidin Fuar'a. Pamuk şekerden elleriniz yapış yapış olduğunda, uçan balonların ardından ağlayan çocukları gördüğünüzde, o kalabalıkta çocuğum kaybolmasın diye elini sımsıkı tuttuğunuzda emin olun çok keyif alacaksınız. Kendi çocukluk anılarınızda gezinti yapacaksınız.

Yarın Fuar'ın son günü. Gidin o karmaşaya girin. Gidin çarpışan arabaya binin. Gidin sağlık sohbeti dinleyin, konsere katılın, alışveriş yapın. Gidin İZMİRLİ olduğunuzu hatırlayın.

Sağlıkla kalın.