Zanlılardan biri nikah töreninin ardından, ikisi ise yurt dışına kaçmak isterken yakalandı. Çetenin, daha önce jummer cihazını kullanarak çaldıkları 80 kg. gümüşle Bodrum'da gümüşçü dükkanı açtığı ortaya çıktı.

İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin ısrarlı takibi, jummerli oto hırsızlık şebekesini çökertti. Şebeke, ilk olarak beş ay önce Karşıyaka ilçesinde ortaya çıktı. Gümüş toptancılığı yapan ve İzmir'e yüklü miktarda gümüş getiren H.K.'nin aracını iki saat boyunca takip eden zanlılar, gümüşçüye girmesini fırsat bilerek otomobilde bulunan 80 kg. gümüşü çalmıştı. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, çevredeki 300'e yakın güvenlik kamerasının kayıtlarını inceledi. Yedi suçtan kaydı bulunan N.Ö.'nün, gümüşçü H.K.'yi takip ettiği belirlendi. Yakalanan zanlı, işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

Polis, ilk operasyonda çalınan gümüşleri ele geçiremezken N.Ö.'yü takibe aldı. Bodrum'a giden zanlının, kısa bir süre sonra bir yakınıyla gümüşçü dükkanı açtığını tespit eden polis, şebekenin diğer elemanlarını da deşifre etmek için takibini sürdürdü. Diğer şüphelileri de belirleyen polis, önceki gün sabah saatlerinde eşzamanlı operasyon düzenledi. Zanlıların yurt dışına kaçmak için hazırlık yaptığını belirleyen polis, belirlenen adreslere baskın düzenledi. Zanlılardan Ş.D.'nin (48), Karabağlar ilçesindeki nikah töreninin ardından kaçacağını tespit eden polis, düğün evine giden Ş.D. ve kardeşi A.İ.D.'yi yakaladı. Bu sırada Hollanda'ya kaçmak için uçak bileti alan yeğenleri H.D. (32) ve suç ortakları N.Ö. de saklandıkları evde yakalandı. Gözaltına alınan zanlılardan H.D.'nin 20, N.Ö.'nün 7 suçtan kaydı olduğu ortaya çıktı.

Zanlıların, Balıkesir'de tatil yapan bir gazetecinin otomobilinden 11 bin lira çalınmasıyla İzmir, Manisa, Aydın, Balıkesir ve Muğla'da 13 hırsızlık olayına karıştığı belirlendi. Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda ise taşıtların kilit sistemini etkisiz hale getiren anahtar görünümlü jummer, çok sayıda dizüstü bilgisayar ve ziynet eşyaları ele geçirildi. Şüphelilerin Bodrum'da açtığı gümüşçü dükkanında bulunan ve hepsi çalıntı olduğu belirlenen yaklaşık 160 bin lira değerindeki gümüşlere el koyuldu. Gözaltına alınan dört zanlının, takip ettikleri kurbanlarının arabalarını, indikleri sırada sinyal kesici jummer cihazıyla çalıştırdığı ve kapının kilitlenmesini önlediği, böylelikle taşıt içinde bulunan malzemeleri kolaylıkla çaldığı bildirildi. Emniyette işlemleri tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi.


Editör: Haber Merkezi