Kınık'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkulu bir şekilde kutlandı. Kutlamalar, saat 09.15'te Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı.

Daha sonra öğrenciler, Kınık Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Cumhuriyet Savcılığı, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü koltuklarına temsili olarak oturarak Kınık'ta nelerin yapılmasını istediler. Kınık Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Elif Naz Güntaş, Toprak Sarısaç ve Fatih Bülbül, isteklerinin yapılması için talimatlar verdi.

Kınık Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen kutlama programında ilk olarak Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından, Kınık Kaymakamı Abdurrahman Çelebi ve Kınık Belediye Başkanı Sema Bodur, törene katılan öğrenciler ve halkın bayramını kutladılar. Öğrenciler tarafından 23 Nisan ile ilgili şiirlerin okunmasının ardından, Kınık Belediyesi Bale Kursu'nun gösterisi ve ilçedeki okulların dans ve folklor gösterileri sunuldu. Ayrıca, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı kapsamında düzenlenen kompozisyon, resim, şiir ve spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kınık Belediyesi tarafından oluşturulan Çocuk Şenlik Alanı'nda ise çocuklar, şişme oyun parkında eğlenceli vakit geçirdiler ve bayramlarını pamuk helva ve patlamış mısır eşliğinde kutladılar.

Bornovalı kadınlar, Türkiye’yi gezecek Bornovalı kadınlar, Türkiye’yi gezecek

Kutlama törenlerine, Kınık Kaymakamı Abdurrahman Çelebi, Belediye Başkanı Sema Bodur, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldılar.

Muhabir: HABER MERKEZİ