Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan İzmir Uluslararası Portre Karikatür Şenliği, 25-28 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek ve 9 farklı ülkeden toplam 17 sanatçıyı ağırlayacak. Menekşe Çam'ın küratörlüğünü üstlendiği etkinlik, birbirinden yetenekli karikatüristleri bir araya getiriyor.

İzmir'den "Robotex" gururu! İzmir'den "Robotex" gururu!

Belçika'dan Jasper Vandecruys, Birleşik Krallık'tan Christopher Knapman ve George Williams, Bulgaristan'dan Silvia Radulova ve Zlati Krumov, Fransa'dan Philippe Moine ve Romain Guyot, Gürcistan'dan Niko Kemularia (KEMO), Hırvatistan'dan Ivan Sabolic ve Kresimir Kvestek, KKTC'den Mustafa Tozakı, Romanya'dan Adrian Bighei, Türkiye'den ise Burak Akerdem, Cemil Ayana, Turan İyigün ve Zeynep Gargi gibi birbirinden değerli sanatçılar etkinliğe katılacaklar.

ANI DUVARLARI OLUŞTURULACAK

Şenlik kapsamında, sanatçıların eserlerinden oluşan sergiler 25 Nisan-19 Mayıs tarihleri arasında Alsancak Vasıf Çınar Meydanı ve Konak Metro Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluşacak. Ayrıca, 25 ve 26 Nisan'da şehrin çeşitli noktalarında kurulan etkinlik alanlarında ücretsiz yüzlerce karikatür çizilecek. Tüm sanatçılar ise 27 Nisan'da Fahrettin Altay Metro İstasyonu'nda bir araya gelerek, eğlenceli çizimlerden oluşan bir anı duvarı oluşturacaklar.

3.İzmir Uluslararası Portre Karikatür Şenliği'nin detaylı programına kultursanat.izmir.bel.tr adresinden ulaşılabilir.

Muhabir: HABER MERKEZİ