Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanlığı 14. Olağan İl Kongresi, Balçova Termal Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Kongreye MHP Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Semih Yalçın, Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, MHP'li Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, AK Partili Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, partinin il ve ilçe yöneticileri ile partililer katıldı. 

"MHP, GELECEĞİN TEMİNATIDIR"

Kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren kongre divan başkanı MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof.Dr. Semih YalçınSemih Yalçın, “Değerli dava arkadaşlarımız ve misafirlerimizle birkaç hususu paylaşmak isterim. Sözlerime, Eylül ayının böyle güzel bir gününde destani kurtuluş savasının nihai zafere sahne olan İzmir’de sizlerle bir araya gelmekten duyduğum bahtiyarlığı ifade ederek başlamak isterim. Kongreler döneminde tarihimizde yer alan önemli hadiseleri devamlı suretle gündeme getirmekteyiz. İzmir’de kongre yaparken bu güzide kentin tarihimiz açısından ifade ettiği seçkin yeri dile getirmek zorundayız. Büyük zaferin 9 Eylül’de taçlandığı İzmir’de o tarihten beri bağımsızlık azmi ve beka refleksi yaşatma ruhundan şüphemiz yoktur. Bu hakikat bütün Anadolu ve Türkiye için böyledir. Kahraman ecdadımızdan bize kalan kutlu mirası muhafaza etme bilinciyle vatanseverlerin göz parıltılarını İzmir il kongremiz vesilesiyle bu salonda bir araya gelen arkadaşlarımızın gözlerinde görmekteyiz. Her dönemde tarihe adını yansıtan şanlı bir milletiz.  Zaten MHP’nin siyasetteki varlığı da bu ruh ve şuurun ete ve kemiğe bürünme halinden başla bir şey değil. Partimiz atalarımızın istikametinde kilometre taşına dönüşmüştür. MHP milli değerleri yaşatıp gelecek kuşaklara aktarma sorumluluğu hissediyor. MHP, geleceğin varlık teminatıdır” dedi.

"UMUDA DOĞRU YOL ALACAĞIZ"

MHP'nin yerel seçimlere hazırlandığını dile getiren Yalçın, "Partimiz her seçim döneminde olduğu gibi erkenden yol almaktadır. Partimizin seçim hazırlıkları Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla başlatıldı. Genel Başkanımızın verdiği talimatlara değinmek isterim. Yerel seçimlere hazırlanırken öncelikli hedefimiz merkezi yönetim  ile yerel yönetimler arasında uyum sağlanmasıdır. Kongreler sürerken teşkilatlarımız olarak ‘2024’e doğru diye diyar Anadolu’ temasıyla çalışmalara hız vereceğiz. İstikrar ve hizmet için uyumlu yönetimle umutlu geleceğe ulaşacağız. Merkezden yerele umuda doğru yol alacağız. Partimizin Türkiye yüzyılı hedeflerini de gerçekleştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.


YALÇIN'DAN SANDIK ÇIKIŞI


Yalçın konuşmasının devamında ise "MHP olarak başta CHP ve İYİ Parti olmak üzere  geride kalan cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimlerde hezimete uğrayan muhalefetin içine düştüğü siyasi çalkantıları ilgiyle takip etmeye devam ediyoruz. Milletten aldıkları ders karşısında vurgun yemiş balık gibi istikametlerini ve konumlarını kaybeden muhalefet partilerinin yerel seçimlerde de millete kendilerini beğendirmek için çevirdikleri yeni dümenleri izliyoruz. Muhalefet partileri birbirlerine düşmüşler gibi seçimler yaklaştıkça sağanak yağmura yakalanmış koyunlar misali birbirlerine sokulmak zorunda kalacaklarını biliyoruz. MHP olarak Cumhur ittifakının ilke ve programları doğrultusunda yolumuzda ilerlemekteyiz. Partimiz kurulduğu tarihten bu yana siyasette ısrar ettiği tutarlılık ve sorumluluk bilincinden bugüne kadar taviz vermemiştir. Bugün ve bundan sonra da verdiğimiz sözlerin arkasında duracağız. Millete efendilik taslayanlara inat milletimizin hizmetinde olacağız. Milli iradeyi küçümseyenlere yeni demokrasi ve sandık dersi vermek için çabalayacağız. MHP’nin yerel seçimlerde büyük bir başarıyla sandıktan çıkacağına eminiz. Bütün teşkilatlarımız uyum içerisinde çalışmaktadır" ifadelerini kullandı.


ŞAHİN'DEN YEREL SEÇİM MESAJI


Mevcut il başkanı Veysel Şahin'in tek aday olduğu kongrede yaptığı konuşmada 2024 yılında gerçekleşecek yerel yönetim seçimlerine ilişkin dikkat çeken mesajlar verdi. Şahin, "Bugünden itibaren yürüdüğümüz mukaddes yolda, liderimizin gösterdiği hedeften bir an bile ayrılmadan 2024 yılında gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Seçimlerine hazırlanmaya başlıyoruz. Lider Ülke Türkiye yolunda merkezi idare ile yerel yönetimler arasındaki hedef birliğini tesis etmek için Muhterem Genel Başkanımızın başlattığı '2024’de Doğru, Diyar Diyar Anadolu' başlığı altında faaliyetlerimize başlıyoruz. Biliyor ve inanıyoruz ki Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine seri ve selametle vasıl olabilmenin tek formülü merkezden yerele tek yürek olmuş Türkiye'nin oluşması ve ortaya çıkmasıdır. İzmir’deki Türk Milliyetçileri olarak Cumhur İttifakı ve partimizin zaferi için, hedefimiz, istikrar ve hizmet için, uyumlu yönetimle, umutlu geleceğe ulaşmaktır.Merkezden yerele, istikrarı bozmadan umuda doğru yol almaktır. Aklın yolu bir, genelden yerele birlik, ülkede yönetimde dirlik oluşturmaktır. Ayırmadan, ayrışmadan yerelde iktidar, ülkede istikrar sağlamaktır. Yönetimde istikrar, daha güçlü istikbaldir. Yeni yüzyıl, lider Türkiye, üretken belediyedir. Güçlü yasama, kararlı yürütme, uyumlu belediyedir. Bu yolda imanımız tam, kararlılığımız net ve gayretimiz sonsuz olacaktır.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kongreye özel gönderdiği mesajı Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu okudu. 

Maçoğlu'ndan 'borç' açıklaması: | Açıklama yapacağım Maçoğlu'ndan 'borç' açıklaması: | Açıklama yapacağım

Kaynak: FATİH ÖZKILINÇ