Öncelikle büyüğümüz, sevgili ağabeyimiz, Haber Ekspres'in kuruluşundan bu yana güler yüzü olan Ahmet Zeytinkesen'i son yolculuğunda yalnız bırakmayanlara teşekkür etmek istiyorum. Her zaman, her saniye bizimle birlikte olan, her sorunumuza çözüm arayan Ahmet Zeytinkesen ağabeyimiz kendi sorununu çözemedi.
Ama hepimize 'Sağlıklı kalın' demeyi unutmadı. Nurlar içinde yatsın...

Kadın'dan LÖSEV'e anlamlı destek!

Bir parça da olsa katkım olması için sizlerle paylaşmak istedim. Fox Tv ekranlarında yayınlanan 'Kadın' dizisinde bu hafta ilik naklinin önemi vurgulandı. Kızılay'ın ilik bankası Türkök 'e dikkat çekilen bölümde aynı zamanda kanser hastalarına destek olmak için LÖSEV'e gönüllü olma çağrısı yapıldı. Haber Ekspres'in  yıllardır belirttiği gibi, 20 yıldır LÖSEV; çocuk, yetişkin tüm kanser hastalarını kucaklıyor. Onlara kanserle mücadelede yalnız olmadıklarını hissettiriyor. Kadın dizisinin son bölümünde Türkök'e yapılan ilik naklinin kolaylığı vurgulanırken; dizinin sosyal medya hesaplarından, LÖSEV'in kanser hastalarına her türlü desteği verdiği vurgulandı. Kanser hastalarının çokça ihtiyaç duyduğu kan vermenin öneminden bahsedildi. LÖSEV'in kan duyurularının takip edilmesi ve dikkate alınması istendi. LÖSEV yıllardır tüm kamuoyunu gönüllü olup kanser hastalarına destek vermeye ve kamuoyunu kansere 'Dur!' demeye çağırıyor.

KDV sisteminde değişiklik!

Yeni reform paketiyle KDV sistemine neşter vuruluyor. 1 milyon mükellefi kapsayan paketle KDV yatırım, üretim, ihracat üzerinde yük olmaktan çıkıyor. KDV alacakları 150 milyarı buluyor. Küçük işletmelerde iade sistemi basitleşiyor, devreden sistem sona eriyor, yerli üretici ile ihracatçı arasındaki fark ortadan kalkıyor. Kamu, belediyeler de dâhil KDV alacakları yaklaşık 150 milyar lirayı buluyor. Maliye Bakanı Naci Ağbal, yerli otomotiv sektörünü destek için vergi desteği vermek durumunda olduklarını söyledi.

Haciz uygulamasına yeni düzenleme

Meclis'e sunulan yeni yasal düzenleme ile kamu tarafından haczedilmiş malların tespit edilen değerinin yüzde 10 fazlasının ödenmesi şartıyla haczin kaldırılması ve aynı mala 3 ay müddetle tekrar haciz konulmamasının önü açıldı. Hükümet, 81 milyon vatandaşı doğrudan ilgilendiren son dönemin en kapsamlı ekonomi reform paketini tamamladı. Pakette 7'den 70'e herkesi ilgilendiren düzenlemeler yer alıyor. Tasarıyla amme borçlusunun hacizli malı üzerinde tasarrufuna imkan verilmek suretiyle kamu alacaklarının tahsilatında etkinliğin artırılması sağlanacak.

Dünyanın en uzun köprüsünde...

Çin'in Hong Kong ve Macao özel idari bölgeleri ile Guangdong eyaletine bağlı Zhuhai şehrini birbirine bağlayan köprünün ana projesinin inşası tamamlandı ve teslimatı yapıldı. Köprü, 55 kilometrelik uzunluğuyla dünyanın en uzun köprüsü olma niteliği taşıyor. Ana projeyle ilgili yapılan değerlendirme toplantısında, köprünün, tasarım ve teknoloji standartlarına uyduğu, kalite testlerinden geçtiği ve deneme hizmetine başlanması için gerekli koşullara sahip olduğu belirtildi.

Başlıkları belli oldu...

Medya Takip Merkezi (MTM) yılın ilk ayının ekonomi başlıklarını belirledi. Buna göre yılın ilk ayında ekonomiye jeopolitik gelişmeler yön verdi. Dolardaki düşüş dikkat çekerken, açıklanan Ocak ayı enflasyon rakamları 2018 yılı için umut verici oldu.
İhracattaki artış yüzleri güldürdü, bankalar faiz oranlarında değişime gitmedi.

Canlı yayında açıklanacak

Aydem ve Gediz Elektrik, çekilişle iPhone 8, iPad, PlayStation 4 ve Filbox hemen kazandırıyor. Türkiye enerji sektörünün önde gelen oyuncularından Aydem ve Gediz, çeşitli sektörlerde sunacağı kampanya ve hizmetler hakkında bilgilendirme yapabilmek adına, faaliyet gösterdikleri illerde yaşayan herkesi teknolojinin son trendlerine sahip hediyeleri kazanabilecekleri İzinli İletişim Kampanyası'na katılmaya davet etti.

DİP EKSPRES

Başlarım şimdi anneliğe!


Sağlık alanında Türkiye ve İzmir için yenilikler getiren Mono Sağlık, deneyimini ve bilgi birikimini İzmirlilerle paylaşıyor. İzmir'in ilk 'butik sağlık kliniği' olan Mono Sağlık, haftalık ve aylık farkındalık ve bilgilendirme seminerleri düzenliyor. Yazar Şermin Yaşar'ın semineri ve imza günü ile başlayacak seminer etkinliklerinde Mono Sağlık'ın uzman doktorları ile soru cevap bölümü de yer alıyor. Hem yazar hem de anne olan Şermin Yaşar'ı İzmirlilerle buluşturacak 'Başlarım Şimdi Anneliğe' adlı Mono Sağlık'ın ilk semineri, yarın saat  14.00'de, Mono Sağlık – Mansuroğlu Mah. İslam Kerimov Cad. Eminoğlu Plaza No:14 4/A Bayraklı – İzmir adresinde gerçekleştirilecek.