CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay'daki seçim sonuçlarına yapılan itirazları değerlendirdi. Özel, Hatay'da yaşanan durumu eleştirerek "Vali eliyle milli irade hırsızlığına kalkıştılar. Oyların yeniden sayılmasının bu rezaletin önüne geçeceğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Hatay seçim sonuçlarına yönelik yapılan itirazlar üzerine konuşan CHP lideri Özgür Özel, Hatay Valisi Mustafa Masatlı'yı işaret ederek "Hatay'da, seçim gecesi vali eliyle manipülasyon yapılmaya çalışıldı. Buna tepkimizi gösterdik ve gerekli görevlendirmelerimizi yaptık" ifadelerini kullandı.

Özgür Özel'in açıklamalarıyla birlikte Hatay'daki seçim sonuçlarına ilişkin tartışmaların daha da artması bekleniyor. Seçim sonuçlarına yönelik yapılan itirazların sonucu merakla beklenirken, CHP'nin tepkisi geniş bir yankı uyandırdı.

"YENİDEN SAYIM HATAY'I BİZE GETİRİR"

CHP'nin iki genel başkan yardımcısı, çok sayıda milletvekili ve hukukçunun Hatay'da olduğunu belirten Özel, şunları söyledi:

Denizli’de 1 Mayıs Coşkusu| Kalabalık Kutlamalar Denizli’de 1 Mayıs Coşkusu| Kalabalık Kutlamalar

- Maddi hatalar düzeldiğinde 3 bin 900 olan fark, birden 3 bin 200’e indi. Çok sayıda sandığa, çok sayıda ilçeye itiraz ettik. Tam 39 bin geçersiz oy var. Ve burada valinin direkt AK Parti İl Başkanı gibi devlet görevini kötüye kullanması söz konusu.

- Burada yeniden sayımın Hatay'ı bize geri getireceğini düşünüyoruz. Hatay halkının iradesine ket vurmak için, engel olmak için her yolu denediler. En son vali eliyle milli irade hırsızlığına kalkıştılar. Oyların yeniden sayılmasının bu rezaletin önüne geçeceğini düşünüyoruz. Yakından takip ediyoruz.

Editör: Nurican ALBAYRAK