Efes Selçuk Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi'nin iş birliğiyle düzenlenecek olan "Anadolu Çevre Tarihi Söyleşileri" kapsamındaki Osmanlı Anadolusu'nda Krizler, Dönüşümler ve Tarım Politikaları, 1830-1880 Çalıştayı, dönemin tarihi, sosyal ve ekonomik yapısı içinde tarım politikalarını ve yaşanan krizleri masaya yatıracak.

Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden çok sayıda akademisyenin katılacağı bu çalıştayda, dönemin tarım politikaları ve krizleri, araştırmacılar ve akademisyenler tarafından çeşitli konu başlıkları altında detaylı bir şekilde ele alınacak. Koç Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Ege Üniversitesi gibi prestijli kurumlardan akademisyenlerin sunumlarıyla zenginleşecek olan bu çalıştay, Selçuk Efes Kent Belleği'nde gerçekleşecek.

Ege Perla'da anneler günü coşkusu! Ege Perla'da anneler günü coşkusu!

Geçmiş yıllarda düzenlenen Başka Bir Siyaset Okulu Açık Oturum Serisi ve Herakleitos Felsefe Günleri gibi geniş katılımlı etkinliklere ev sahipliği yapan Efes Selçuk, bu kez tarih ve tarımı bir araya getiren bu önemli çalıştaya ev sahipliği yapacak. Çalıştay, 25 Nisan Perşembe günü saat 10.00'da düzenlenecek olan açılış oturumuyla başlayacak.

Efes Selçuk Belediyesi, geçtiğimiz yıl düzenlediği Efes Selçuk Dayanıklı Kent Konferansı'nda kentin tarımsal dayanıklılığını artırmak amacıyla sivil toplum örgütleri ve meslek odalarıyla iş birliği yapmıştı.Şimdi ise 23 akademisyenin katılımıyla gerçekleşecek bu önemli çalıştay, kentin önemli bileşenlerinden olan tarih ve tarımı buluşturacak.

Osmanlı Anadolusu’nda Krizler, Dönüşümler ve Tarım Politikaları 1830-1880 Çalıştayı hakkında detaylı bilgi, Efes Selçuk Belediyesi'nin sosyal medya hesaplarında paylaşılacak. Çalıştay aynı zamanda Selçuk Efes Kent Belleği'nde halkın katılımına açık olacak.

Muhabir: HABER MERKEZİ