Kadını, erkeği, yaşlısı, genciyle dönemin türlü imkânsızlıklara rağmen inançla, inatla verilen zorlu mücadelelerin ardından kavuştuğumuz Cumhuriyet ve onun değerleri, bizleri özgürlükler ile adalet ile demokrasi ile bütünleştirmiş, çağdaş dünyaya açılan büyük bir kapı oldu.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük eserim olarak nitelendirdiği, laik, demokratik, çağdaş Türkiye'nin güvencesi olan Cumhuriyet'imizin 94. yaşını büyük bir coşkuyla kutladık. Ben de Cumhuriyetimize ve kazanımlarına, Atatürk ilke ve devrimlerine sıkı bir şekilde bağlı olarak, Türk halkının doğruyu ve gelişmeleri bilmesi için üzerimize düşen görevi yapacağımı bir kez daha huzurunuzda tekrarlamak istiyorum. Şimdi ekonomideki gelişmelere bir göz atalım:

Dünyanın en zengin kişisi oldu

ABD'li e-ticaret devi Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, tekrar dünyanın en zengin kişisi oldu. Amazon'un, bu yılın üçüncü çeyreğinde gelirinin geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 34 artış kaydettiğini açıklamasından sonra, şirketin hisse senetlerine olan talep arttı. New York borsasının açılışını takiben 3 saat içerisinde Amazon hisseleri yüzde 13,3 prim yaparken, Bezos servetine 3 saat içerisinde 10 milyar dolar eklerken, Forbes'un 'Gerçek Zamanlı Dünyanın Milyarderleri Listesi'ne' göre toplam serveti 92,8 milyar dolara ulaştı. Böylece, 53 yaşındaki milyarder, Microsoft'un kurucusu olan ve 90 milyar dolarlık net varlığı bulunan 61 yaşındaki Bill Gates'i geride bırakarak "dünyanın en zengin kişisi" unvanını tekrar elde etti.

Dünyanın 145 dolar milyarderi daha oldu!

İsviçre merkezli banka UBS'in açıkladığı rapora göre, dünyada 6 trilyon dolara hükmeden kişi sayısı 1542... Türkiye, ABD'nin zirvede yer aldığı dolar milyarderleri sıralamasında 12. Açıklanan yeni bir rapora göre, dünya genelindeki dolar milyarderlerin sayısı 2016 yılında 145 artarak, 1,542 kişiye yükseldi. Türkiye'nin 12. sırada olduğu, en fazla dolar milyarderi olan ülkeler sıralamasında, birincilik ABD'deyken, Çin ve Hindistan'daki milyarder sayısının dört yılda ABD'yi yakalaması bekleniyor.
İsviçre merkezli banka UBS'in milyarder raporuna göre, dünyadaki milyarderlerin toplam serveti 2016 yılında yüzde 17 artarak 5.1 trilyon dolardan 6 trilyon dolara yükseldi. Bu yükselişin sağlandığı başlıca dört sektörün malzeme, teknoloji, finansal hizmetler ve sanayi olduğu belirtildi.
Raporu göre, milyarderler dünya genelinde toplam 2.8 milyon kişiyi istihdam ediyor.

Yüzde 6'lık büyüme performansı

Türkiye Hazır Beton Birliğinin (THBB) inşaat ve bununla bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durum ile beklenen gelişmeleri ortaya koyan 'Hazır Beton Endeksi' 2017 Eylül Ayı Raporu açıklandı. Rapor'da bileşik endeks olan Hazır Beton Endeksi eylül ayında 100,00 değerine ulaşarak önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,8 oranında artış gösterdi. Hazır Beton Endeksi eylül ayında sektörün genel durumunun olumlu olduğunu ortaya koydu.

Her Şey Dahil Lastik Oteli Hizmeti!

Türkiye'de 52 ilde 200'e varan servis noktası ile hizmet veren Euromaster, lastiklerin ömrünü uzatacak kapsamlı lastik oteli hizmetiyle fark yaratıyor. 150 bin adetlik lastik kapasitesiyle kış veya yaz lastiklerini bir sonraki mevsime kadar koruyan Euromaster, teknik gereksinimlere uygun depolama alanlarıyla müşterilerine ayrıcalıklı bir hizmet sunuyor. Her markadan filo ve bireysel kullanıcıların tercih ettiği Euromaster servis noktaları, her yıl ortalama 35 bin müşterinin lastiklerini her şey dahil lastik otelinde saklıyor.

Otomotiv Sanayii Derneği'nin tercihi

Kurulduğu 1974 yılından bu yana sürdürdüğü faaliyetlerle, kamuoyu ile kamu kurum ve kuruluşları nezdinde değerli ve güvenilir bir konuma sahip, her biri global birer otomotiv üreticisi 14 üyesi ve geniş uzman kadrosu ile Türk Otomotiv Sanayi'ni geliştirmeye yönelik çalışmalarını 43 yıldır başarı ile sürdüren Otomotiv Sanayii Derneği (OSD), stratejik iletişim ve halkla ilişkiler çalışmaları ile içerik yönetimi danışmanlığı için Canyaş İletişim'i seçti.

Türk Telekom tam gaz...

Türk Telekom, üçüncü çeyrek finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladı. Şirket, rekor abone kazanımı ve mali disiplinin güçlü katkılarıyla 2017 yılı üçüncü çeyreğinde de yılın önceki çeyreklerinde olduğu gibi çift haneli büyümesini sürdürdü.
Temmuz-Eylül 2017 döneminde yüzde 10.1 büyümeyle 4.5 milyar TL gelir elde eden Türk Telekom, yılın 9 ayında ise 13.3 milyar TL gelir sağladı. Bu dönemde Türk Telekom'un abone sayısı, başarılı büyüme stratejisi ve uygulamaları sayesinde rekor seviye olan 40.5 milyona ulaştı. 2017 üçüncü çeyrekte gerçekleşen 900 binin üzerindeki toplam net abone kazanımı, Türk Telekom'un halka açıldığı 2008 yılından bu yana tek çeyrekte sağlanan en yüksek abone kazanımı oldu.
Böylece Türk Telekom'un, 40.5 milyon abonesi ve ülkenin en ücra köşelerine kadar götürdüğü teknoloji yatırımları ile Türkiye'nin açık ara lider bilgi ve iletişim teknolojileri şirketi olduğu bir kez daha kanıtlandı.

En çok mega kentler tercih edildi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Eylül ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Rapora göre Eylül ayında Türkiye'de 140 bin 298 konut satıldı. Medya Takip Merkezi (MTM), TÜİK verilerini derleyerek konut haberlerinin medyadaki yerini araştırdı. İşte detaylar...
Türkiye genelinde konut satışları 2017 Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 28,8 oranında artarak 140 bin 298 oldu. Bu konutlardan ülke uyruklarına göre 383 konut alarak Irak, en çok konut satın alan ülke oldu.
Suudi Arabistan 344 konut alırken Kuveyt 160, Rusya Federasyonu 129, ve İngiltere 103 konut satın aldı.

Konut satışlarında sürpriz yükseliş

ABD'de ikinci el konut satışları eylülde aylık yüzde 0,7 artarak 5 milyon 390 bine ulaştı. ABD'de ikinci el konut satışları eylülde yüzde 0,9 düşüş beklentisine karşın yüzde 0,7 yükseliş kaydetti. National Association of Realtors'ın (NAR) raporuna göre, ikinci el konut satışları önceki aya göre yüzde 0,7 artarak 5 milyon 390 bin oldu. NAR'ın raporunda, konut satışlarının son dönemde arz eksikliği nedeniyle sınırlı kaldığını vurgulanırken, Harvey ve Irma kasırgalarının da konut faaliyetlerini olumsuz etkilediği bildirildi.

DİP EKSPRES

EGİKAD heyeti, Başarır'ın sergisini ziyaret etti


Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD), İzmirli duayen seramik sanatçısı Bingül Başarır'ın son sergisini ziyaret ederek destek verdi. EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilhan Antitoros, 'EGİKAD olarak sanatı desteklemeyi sürdüreceğiz' dedi.
İzmirli duayen seramik sanatçısı Bingül Başarır, son sergisini Mithatpaşa Caddesi'nde yer alan atölyesinde görücüye çıkardı.
1970 yılından bu yana ortaya koyduğu eserlerden oluşan sergisiyle İzmirli sanat severlerle buluşan Başarır'a, EGİKAD'dan da destek geldi. EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilhan Antitoros beraberinde sergiyi ziyaret eden dernek üyeleri, duayen sanatçıyla geleceğe yönelik projeler konusunda da değerlendirmelerde bulundu.