Vergi ve prim affı için başvurular 30 Haziran'da sona ermişti. Şimdi sıra ödemede. Bugün mesai bitimine kadar ilk taksit ödenecek. İlk 2 taksidi ödemeyen hakkını kaybedecek. Geçen yılki aftan yararlananlar da 3'üncü taksidi bu ay ödeyecek.
Af Yasası ile vergi ve sigorta prim borçlarının yeniden yapılandırılması sağlanmıştı. 30 Haziran'da sona eren yapılandırma başvurusu için vergi dairelerine 1 milyon 892 bin, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) ise 343 bin kişi başvurdu.
Toplamda 19 milyar liralık kamu alacağı yapılandırılmış oldu. Yani bugün son gün...
Kaçıran yandı...
Fakat bir haftadır vergi dairelerinin veznelerinin önünde uzun kuyruklar var.
Umarım mesaiye kalırlar ya da bakanlık bir iki gün daha tolerens tanır.

TAV'dan 2017'nin ilk yarısında 511 milyon euro ciro
 

TAV Havalimanları'ndan yapılan açıklamaya göre, şirket bu yılın ilk yarısında 51 milyon yolcuya hizmet verdi. Konsolide cirosunu 2016'nın aynı dönemine göre yüzde 2 artıran şirket, 60 milyon euro net kar açıkladı. Açıklamada görüşlerine yer verilen TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, havalimanlarındaki yolcu trafiklerinin yılının ikinci çeyreğinde pozitif ivmeyi yakaladığını belirtti. Şener, aynı dönemde, dış hat transfer yolcusunun ise yüzde 12 arttığını kaydetti. Şener, bu yılın ilk altı ayında konsolide cirolarının yüzde 2 artarak 511 milyon avroya ulaştığını, net karın, ağırlıklı olarak finansman giderlerindeki düşüş nedeniyle artış gösterdiğini aktardı.

BAMBU ile fikirler ticarileşecek

İzmir'in girişimcilik ekosistemine önemli katkılarda bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi, 'BAMBU' adı verilen yeni girişimcilik ön kuluçka merkezi ile girişimci fikirlerini ticarileştirme için yeni bir program geliştirdi. Program 50 farklı fikre ev sahipliği yapacak.
Dokuz Eylül Üniversitesi girişimcilerin fikirlerini ticarileştirmek için 'BAMBU' adı verilen yeni bir ön kuluçka programı hayata geçiriyor. Yeni girişimcilik ön kuluçka merkezi ile girişimci fikirlerini ticarileştirmeyi hedefleyen program, 50 farklı fikre ev sahipliği yapacak.

Altın fiyatları yükselmeye devam edecek

Altın traderları ve analistleri, Fed'in faiz artırmada aceleci davranmayacağını işaret etmesiyle değerli metalde altıncı haftada da yükseliş bekliyor. Yapılan anket sonucunda 10 analist altın fiyatlarının yukarı yönde hareket edeceğini beklerken, 2 analist fiyatların düşeceği beklentisindeydi. 4 analist ise 'nötr' yönünde cevap verdi. Altın fiyatları, bu hafta yüzde 0.2 yükseldi ve Londra'da onz başına 1,257.02 dolardan işlem gördü.

Çalışana yeni zam

Maliye Bakanlığı, milyonlarca çalışanın maaşını artıracak düzenleme için düğmeye bastı. Masada 2 formül bulunuyor: 1) Vergi dilimleri yeniden düzenlenecek. 2) Belli rakama kadar olan maaştan vergi alınmayacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın bakanlara 'Vatandaşlara dokunacak icraatlar yapın'  talimatı doğrultusunda; Maliye Bakanlığı, çalışanların maaşlarında artış sağlayacak vergi dilimleri ile ilgili düzenleme için harekete geçti.
Maaşlarda ilk dilim verginin düşürülmesi ya da belli rakama kadar olan maaşlardan hiç vergi alınmaması gündemde.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanlar ile yaptığı toplantıda 180 günlük eylem planı dahil yapılacak tüm proje ve icraatlarının 'vatandaşınn hayatını kolaylaştıran' şeyler olması gerektiğini belirtmişti.

Enerjisini Aydem'den alıyor!

Aydem Elektrik Perakende Satış A.Ş.'nin sponsor olduğu, Pamukkale Üniversitesi ('PAU') Mühendislik Fakültesi ve Teknoloji Fakültesi tarafından yürütülen Alatay Elektromobil Araç Projesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu ('TÜBİTAK') 'Efficiency Challenge Electric Vehicle' yarışmalarına katılmak için hazırlıklarına tüm hızıyla devam ediyor. TÜBİTAK, 2005 yılından itibaren teşvik amacı ile elektrikli araç yarışmaları düzenliyor. Bu kapsamda PAU Mühendislik Fakültesi ve Teknoloji Fakültesi, 2014 yılında batarya enerjili elektrikli araç olan 'Alatay Elektromobil Projesi' ile elektrikli araç üretim çalışmalarına başladı.

Girişimci fikirler buluşuyor
 
Aliağa Ticaret Odası, uygulamalı girişimcilik eğitimleri ile her yıl başarılı iş fikri olan yeni girişimcileri kent ve ülke ekonomisine kazandırmaya devam ediyor.
Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve İzmir Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü (İŞKUR) işbirliği ile girişimci adaylarına yönelik düzenlenen girişimcilik eğitimi tamamlandı.

Beton teknolojileri ve doğru beton uygulamaları
 
Kaliteli beton üretimi ve beton uygulamasının doğru yapılması amacıyla düzenlenen seminere Gaziantep Vali Yardımcısı Hüseyin Yılmaz başta olmak üzere Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) ve THBB Başkanı Yavuz Işık, THBB Yönetim Kurulu Üyeleri, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, inşaat mühendisleri, müteahhitler, mimarlar, yapı denetim kuruluşlarının temsilcileri ve hazır beton tesislerinin yetkilileri katıldı.

Marshall üretimini yurt dışına kaydırıyor
 
Marshall, solvent bazlı ürünlerinin üretimini stratejik nedenlerden dolayı yurt dışındaki AkzoNobel tesislerinde üreteceğini açıkladı.
KAP'a şu açıklamada bulunuldu:
'Şirketimiz, 2017 yılından itibaren pazarda artan talepleri karşılamak ve su bazlı ürünlerin üretimine daha fazla odaklanmak amacıyla, bu segmentteki ürünlerde daha aktif olarak faaliyette bulunmayı hedeflemektedir.
Şirketimiz, bu doğrultuda, solvent bazlı ürünlerimizin, AkzoNobel Marshall standartlarında aynı kalite ve satış koşullarıyla Türkiye'de satışına devam edecek olup, stratejik gerekçelerle üretiminin yurt dışında faaliyetine devam eden başka bir AkzoNobel fabrikasına taşınmasına karar vermiştir'

Türkiye'ye turizm ve sağlığa yatırım

Uluslararası İş Birliği Platformu (UİP) tarafından her yıl düzenlenen Boğaziçi Zirvesi çalışmaları kapsamında, UİP Kurucusu Cengiz Özgencil, Nankai Üniversitesi'nin daveti üzerine Çin'in Tianjinşehrinde düzenlenen Kemer ve Yol Projesi Zirvesi'ne katıldı.
Zirvede İtalyan Eski Başbakanı Romano Prodi, Fransa Dışişleri Bakanı ve Eski Başbakanı Laurent Fabius, Nankai Üniversitesi Başkanı Gong Ke, Yunanistan Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Sophia Hiniadou ve Avrupa-Çin Forumu Kurucusu David Gosset gibi önemli isimler konuşmacı olarak yer aldı.
UİP Kurucusu Cengiz Özgencil, 'Türkiye olarak Çin ile çok daha sıcak ilişkiler kurmalıyız bizi yeterince tanımadıklarını düşünüyorum. Özellikle İtalya ve Fransa'nın Çin ile iletişimleri çok iyi. Çin'in şu anda gelişmekte olan büyük bir dev olduğunu herkes biliyor ancak Çin hala turizm açısından dünyaya kapalı bir ülke. Birçok ülke vatandaşı vize alırken sorun yaşıyor'  diye konuştu.
Cengiz Özgencil, Çin'in önemli bir iş insanı Türkiye'ye çok büyük yatırım yapmayı planladıklarını fakat Türkiye'deki terör olaylarının onları engellediğini söyledi.
 
Kendilerini 'Kampüs'te geliştiriyor
 
NN Hayat ve Emeklilik, geleneksel hale gelen Kampüs aktivitesinin beşincisini düzenledi.
NN Hayat ve Emeklilik, 100 çalışanının katılımıyla 6 farklı gelişim programının yer aldığı zengin içerikli geleneksel Kampüs aktivitesinin beşincisini geride bıraktı.
NN Hayat ve Emeklilik üst yönetiminden Emine Sebilcioğlu, Metin Gül ve Meliha Yardım'dan bu yetkinliklere ilişkin kişisel hikâyelerini dinleyerek ilk güne başlayan çalışanlar, ikinci günün açılışını Prof. Dr. Sinan Canan ile beyni kullanma kılavuzu üzerine konuşarak yaptı.

DESİAD'dan Başkan Subaşıoğlu'na ziyaret

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Denizli Sanayiciler ve İşadamları Derneği'ni makamında kabul etti.
Başkan Subaşıoğlu, DESİAD Başkanı Okan Konyalıoğlu ve yönetim kurulu üyelerini makamında kabul etti.
DESİAD Yönetim Kurulu ve Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, bir süre görüşerek çalışmalarla ilgili istişareler gerçekleştirdi.
Başkan Subaşıoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek,

Yenilenebilir enerji eğitimle gelişecek

Foça ilçesinde Cemil Midilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde Yenilenebilir Enerji Teknolojileri alanı bölümü açıldı.
Bu bölümden mezun olan gençler sektör içinde istihdam edilebilecek. Okulun sektörle işbirliği devamlı sağlanacak olup ayrıca lisans eğitimine devam etmek isteyen gençlere ek puan avantajı sağlanacak.
Puan sıralamasına göre ilk 20 öğrenciye pansiyon hizmeti bulunan Yenilenebilir Enerji Teknolojileri alanına bu yıl 68 öğrenci kabul edilecek.

Yatırımcıların kaygıları giderilmedi

2017 büyüme oranı hükümetin hedefinin altında kalacak 'Reuters haber ajansının 41 ekonomistle gerçekleştirdiği ankette, Türkiye ekonomisinin 2017 büyümesinin, hükümet hedefinin altında kalacağı sonucu çıktı.
41 ekonomistin katılımıyla yapılan ankette 2017 büyüme beklentisi yüzde 3,9 olarak gerçekleşti.
Hükümetin Orta Vadeli Programı'nda büyüme hedefi bu yıl için yüzde 3,9.2018 için büyüme hedefi ise yüzde 5. Reuters anketindeki beklentiyse yüzde 3.3'te kaldı.


Dip Ekspres

Hasan Ağa Oto Elektrik Klima Servisi Foça'da


Hasan Ağa Oto Elektrik& Elektronik hizmetlerine son sistem cihazlar ile klima gaz dolum bakım ve tamiri servisini de ekledi.
Foça İsmetpaşa Mahallesi Barış Cadddesi No 13 de hizmet veren Hasan Ağa Oto Elektrik & Elektronik servis sahibi Şehmus Usta 'Servisimizde tüm marka ve model araçların merkezi kilit, alarm, otomatik cam, uzaktan kumanda, cam mekanizması, şarj, marş, akü, far ayarı ve tamir, tesisat, bilgisayarlı arıza tespit hizmetlerimizin yanında son olarak son sistem cihazlar ile klima gaz dolum ve bakım hizmetine başladık.' dedi.