İzmir Valiliği'nde düzenlenen sponsorluk imza töreninde konuşan İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Teos'un İzmir'in en önemli tarihi mirasları arasında yer aldığını ve 12 İon kentinin en önemlilerinden olduğunu söyledi.

Seferihisar Belediyesi ile kazı alanındaki mülkiyet sorunlarını çözdüklerini ve ardından Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Musa Kadıoğlu başkanlığındaki kazı heyetinin çalışmalara başladığını dile getiren Kıraç, Teos'un en kısa zamanda kentin kültür hayatına kazandırılmasını, insanlar tarafından kullanılır hale getirilmesini amaçladıklarını söyledi.

Kazılara sponsor olan Odak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Gürcan Oral ise şirketlerinin bünyesinde bulunan İzmir Agora Alışveriş Merkezi'nin ismiyle bölgenin antik zenginlikleriyle karşılıklı etkileşim içine girdiğini ve bu yüzden destek olmayı görev olarak gördüklerini söyledi. Vali Kıraç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz ve iş adamı Gürcan Oral tarafından imzalanan protokolün içeriği açıklanmadı.
Editör: Haber Merkezi