Huzur, para, başarı! Ama en önemlisi kesinlikle sağlık gerek herkese. Hem fiziksel hem zihinsel!!! Her sene olduğu gibi bu yılda dileğim SAĞLIK'lı günler geçirmemiz.
Hep bir başlangıca ihtiyaç duyar insanlar. Pazartesileri o yüzden diyete başlama günüdür. Yılbaşı da aslında bir başlangıç günü pek çoğumuz için. Kimi son sigarasını içer ve yeni yılın ilk sabahında dumansız havayla uyanır. Kimisi diyete ve spora başlar ocak ayında. Eğer sizde önünüze tarih ve hedef koyanlardansanız bu fırsatı kaçırmayın. Yeni yıla iyi bir başlangıç yapın. Kendinize güzel sözler verin. Tabii tutmak üzere.

Dedik ya sadece bedensel zindelik ve sağlık yetmez. Mutlaka zihninizin de berrak olması, iç huzurunuzun yerinde olması gerekir. Stresli zamanlarda tansiyonunuz da yükselir şekeriniz de! Anksiyete, heyecan, öfke, stres hep bedende kendini gösterir. Bedenin zihinle güçlü bağlantısından dolayı zihin rahatlamalı ki bedenle olumlu şekilde uyumlu olsun. Zihnin rahatlaması için farklı yolları deneyebilirsiniz. İşte bu yollardan biri de  imajinasyon çalışması.

Arkadaşım psikolog Nur İbaoğlu, Zahnd stüdyosunda harika çalışmalar yapıyor. Reikiden kişisel koçluğa, stresle baş etme yöntemlerinden nefes terapisine kadar geniş bir yelpazesi var. "Dileyin gerçekleşin" başlığı altındaki çalışmasıyla yeni yıl için yeni bir 'BEN' yaratalım diyerek tüm dilekleri enerjiye dönüştürerek, kişisel gelişim için çıkılan yolda güzel bir adım atmaya yardımcı oldu. Kısır döngüleri kırmak, yeniliklere açılmak için duygu ve düşüncelerimizi hazırlamak, hayalimizde olgular yaratıp sonra bunlara ulaşmak için çalışmak. İmgelemek ve hayal etmek.
Düzenli spor ve dengeli beslenme bedenimiz için vazgeçilmez. Zihnimizi, aklımızı, duygularımızı ve düşüncelerimizi de sağlıklı tutmalıyız.
Arapların bir sözü vardır; 'Sağlığı olanın umudu, umudu olanın her şeyi var demektir.' Sağlık ve umut dolu bir yıl dileğiyle.
Sağlıkla kalın.