Tüketiciye market raflarında 9TL'ye satılan keçi sütünün üreticiden alış fiyatı ile ilgili polemik sürüyor. Market raflarında tüketiciye 9 TL'ye satılan keçi sütünün alış fiyatının düşmesi durumunda hem üreticinin hem de sanayicinin zor duruma düşeceğini söyleyen Çanakkale İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Başkanı Doç. Dr. Ferhan Savran, bu sezon belirlenecek olan küçükbaş hayvan sütü fiyatlarının geçtiğimiz sezonun altına düşmemesi gerektiğini söyledi
Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Başkanı Doç.Dr. Ferhan Savran, küçükbaş hayvan sütünün üreticiden alış fiyatının geçtiğimiz sezonun altına düşmemesi gerektiğini dile getirdi. Geçtiğimiz sezon üreticiden 1.70 ve 1.80 TL'den alınan keçi sütünün bu fiyatın altına düşmesi sonucunda sanayicinin de zorlanacağını anlatan Doç.Dr. Savran, 'Zincirleme giden bu döngüde üretici ortada kalırsa, sanayici de kalır. Bu durum da ülke ekonomisine zarar verir' dedi.

İnek sütüyle kıyaslanmamalı

Küçükbaş hayvan sütünün, inek sütü ile kıyaslanmasını doğru bulmadıklarının altını çizen Savran, 'Küçükbaş sütü, büyükbaş sütüne kıyaslanarak değerlendirilmeye çalışılıyor. Ancak bu çok yanlış bir tutum. Her ikisi de süt olmasına rağmen birbirinden farklı ürünler. İnek sütü direk tüketime sunulurken, koyun ve keçi sütünün bir süre beklemesi gerekmektedir.
Bu iki farklı ürünü bir tutmak, kıyaslamak ve buna göre bir fiyat politikası uygulamaya çalışmak küçükbaş hayvan üreticisinin vazgeçmesine neden olabilir. Süt konseyindeki temsilcilerimiz de süt fiyatlarıyla ilgili çabalarını sürdürüyorlar' şeklinde konuştu.

Emeklilere promosyonda son viraj

Emeklilerin yüzünü güldürecek bir rakama ulaşılması için bankalarla sıkı pazarlıklar yapılırken, yaza kadar anlaşmanın sağlanması hedefleniyor. Promosyon için geçen hafta 'Çalışma son aşamaya geldi' diyen Maliye Bakanı Naci Ağbal, önceki gün de bu konuda emeklileri sevindireceklerini söyledi.

Güzergâhı belli oldu

Karadeniz ve Akdeniz'i birbirine bağlayacak olan Karadeniz Akdeniz Yolu projesinin önümüzdeki yıl hayata geçirilmesi planlanıyor. Dev proje sayesinde Türkiye ihracatı alternatif pazarlara açılacak ve Rusya'ya yapılamayan narenciye ihracatı Karadeniz üzerinden Ukrayna'ya yapılacak. 28 tünelden meydana gelecek olan Karadeniz Akdeniz Yolu projesi toplam 600 kilometre uzunluğunda olacak. Projenin Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Akdeniz'i ticaret limanı yapması hedefleniyor. GAP'ı Karadeniz'e bağlayarak toplam 40 ili olumlu etkileyecek projenin 2017 sonunda tamamlanması hedeflenirken 88 kilometrelik Ordu bölümü ise bu yıl içinde tamamlanacak. Osmanlı padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk kez dile getirilen, 2. Abdülhamid zamanında projesi çizilen Karadeniz Akdeniz Yolu projesi 140 yıllık hayali gerçekleştirmiş olacak.

Ulusoy'un icralık otobüsleri

Akyurt İcra Müdürlüğünce Akyurt MEYAS Yediemin Deposu'nda Ulusoy Seyahat'e ait 15 araç açık artırma usulüyle satışa çıkartıldı. İhale başlangıç bedelleri 194 bin lira ile 274 bin 500 lira arasında değişen 15 otobüs için herhangi bir teklif gelmedi.
Ulusoy Seyahat'e ait diğer 11 aracın satışı için yarın yeniden ihaleye çıkılacak. İhale 30-31 Mart'ta tekrar edilecek.

Önemli işbirliği

Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu ve Türk Telekom işbirliği ile 'Telekomünikasyon Teknolojileri Sertifikasyon Programları' üzerine protokol imzalandı. Ege Meslek Yüksekokulu Telekomünikasyon Teknolojileri Laboratuvarı açılarak hizmete girdi. Prof. Dr. Yılmaz Şahin, 'Protokol kapsamında Türk Telekom Ege MYO'da 'Telekomünikasyon Teknolojileri Laboratuvarı' açtı. Öğrencilerin Türk Telekom tarafından yapılan laboratuvar sayesinde telekomünikasyon teknolojileri üzerine aldıkları teorik eğitimi pratiğe çevirme fırsatı bulup, iş hayatına hazır hale gelmesi planlanıyor' dedi.

7 yıldır başarılılar

Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği'nin (BUİKAD) düzenlediği 'İş Yaşamında Başarılı Kadın' ödülleri, sahiplerini buldu.
Değişim Liderleri Derneği (DLD), 'Yılın Kadın Çalışmaları Konusunda Rol Model Olan Derneği' seçildi.
DLD, Bursa'da bu yıl 7.si gerçekleşen organizasyonda, 7 kategori arasından 'Kadın Çalışmaları Rol Model Dernek Ödülü'ne layık görüldü. Ödülü Derneğin Kurucu Sema Başol alırken; 'Sosyal değişimin kadın çalışmalarındaki yerinin önemini vurgulayarak, biz, genç ve yetişkin kadınların aktif, toplumsal ve çevresel sorumluluk bilincine sahip, üretken bireyler olmalarını arzu ediyoruz. Bu amaçla, liderlik becerileri, eğitim fırsatları ve ekonomik bağımsızlığı mümkün kılan yaratıcı programlar sunuyoruz. Amacımız daha fazla kadında fark yaratabilmek, 'Kadın Çalışmaları Konusunda Rol Model Olan Dernek' kategorisinde aldığımız bu ödül bizi çok mutlu etti' diye belirtti.

Başbakan'a dosya verdi

Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na projeler ve yatırımlarla ilgili dosya sundu.
İzmir'de düzenlenen programlara katılan Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, Başbakan ve bakanlarla görüşmeler yaptı.
Ödemiş'in genel durumu, projeler ve yatırımların yer aldığı dosyayı Başbakan Ahmet Davutoğlu'na ileten Başkan Mahmut Badem, Başbakanı Ödemiş'e davet etti.

Pay almak için

İzmir Ticaret Borsası (İTB) dünyanın en büyük gıda ithalatçılarından biri olan Japonya pazarından daha fazla pay almak için, yönetimden oluşan bir heyetle, bu ülkenin en büyük gıda fuarı olan FOODEX 2016'ya katıldı.
İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Meclis Başkanı Barış Kocagöz, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz, Meclis Başkan Yardımcıları Ömer Gökhan Tuncer, Moiz Hemsi, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Bülent Arman, Yönetim Kurulu Üyeleri Tayfur Akın, Özhan Şen, İlhan Zincircioğlu, Şeref İyiuyarlar, Genel Sekreter Dr. Erçin Güdücü ve Başkanlık Danışmanı Dilara Sürgü'den oluşan heyet ziyaret süresince iki ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek üzere önemli temaslarda bulundu.

EBİLTEM ve TÜBİTAK'tan ar-ge işbirliği

Ege Üniversitesi Bilim Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (EBİLTEM)'nde 'TÜBİTAK-1003 Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı Bilgi Günü' düzenlendi.
Etkinliğin açılış konuşmasını EBİLTEM Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Akdeniz yaptı. Prof. Dr. Akdeniz, 'Bilgi ve İletişim Teknolojileri' başlığı altında; siber güvenlik, işlemci mimarileri, kullanıcı ara yüzleri, nesnelerin interneti kapsamında şirketlerin bilgi merkezleriyle makinalar arasında kablosuz iletişim kurabilme uygulamalarına yönelik araştırmalar konusunda bilgi verdi.

Krallar kredi kuyruğunda

Aşırı düşen petrol fiyatları nedeniyle finansal olarak kabus gibi günler geçiren Suudi Arabistan, bu günlerde bankalardan kredi arayışına girdi Son aylarda rekor seviyelere düşen petrol fiyatları, gelir kaynağı petrol olan birçok ülkeyi finansal açıdan ağır bir şekilde yaraladı.
Suudi Arabistan, Azerbaycan, Katar, Venezüela gibi ülkelerin milli gelirlerinin neredeyse tamamını oluşturan petrolde yaşanan düşüş bir miktar ivme kaybetse de bu ülkelerde sıkıntılar daha çok uzun süreler devam edecek gibi görünüyor.
Uluslararası ajanslara yansıyan haberlere göre, sürekli zenginlikleri ile görmeye alıştığımız Suudi Arabistan, bankalardan acil kredi arayışına başladı.
Yaklaşık 6 ile 8 milyar dolar arasında kredi fonuna ihtiyaç duyan Suudi Arabistan, geçtiğimiz aralık ayı sonunda ülkesindeki akaryakıt fiyatlarında yüzde 60'ları bulan zamlar yapmıştı.
Borç arayışına giren Suudi Arabistan yabancı bankalardan borçlanmaya hazırlanıyor.

Volkswagen'e bir darbe de ortağından

Volkswagen'e bir darbe de ortağından Alman otomobil devi Volkswagen, devam eden emisyon skandalında yeni zorluklarla karşı karşıya kalmaya devam ediyor. Alman sigorta devi Allianz, otomobil üreticisinin dizel emisyon skandalının ardından hisselerindeki sert düşüşle ilgili olarak şirkete dava açmayı planlıyor. Konuya yakın kişilerin Reuters'a verdiği bilgiye göre, davanın başarılı olması durumunda, VW üzerine bu kez de finansal baskı gelecek. Volkswagen CEO'su konuyla ilgili olarak bu dava 'acı verici olur' dedi.

***

DİP EKSPRES

Çeşitli etkinliklerle kutlanacak

Türkiye Beyin Araştırmaları ve Sinirbilimleri Derneği(TÜBAS) Beyin Farkındalığı Haftası etkinlikleri kapsamında 14-20 Mart tarihleri arasında çeşitli aktiviteler düzenleyecek. Etkinlikler kapsamında, 14 Mart Pazartesi günü saat 11.00'de Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı'nda Bornova Suphi Koyuncu Anadolu Lisesi öğrencilerine 'Laboratuvar Turu' düzenlenecek. Aynı gün, Bornova Suphi Koyuncu Anadolu Lisesi'nde saat 14.00'de 'Beynimiz ve Biz' konulu konferans düzenlenecek.

'Reform paketi' Başbakanlıkta

Meslek liselerine yönelik 'reform' niteliği taşıyan yasa taslağı Başbakanlık'a gönderildi.
Yasa değişikliği, özel meslek lisesi açılabilmesinden çıraklık eğitimi alana üniversite yolunun açılmasına kadar bir çok yenilik getiriyor. Milli Eğitim Bakanı Avcı'nın talimatıyla 64. Hükümet'in Eylem Planı'ndaki 'mesleki eğitimde istihdam yaratıcı tedbirler alınır' maddesi doğrultusunda hazırlanan yasa taslağı Başbakanlık'a gönderildi.
Buna göre, istihdam garantisi veren her özel sektör, özel meslek lisesi açıp, devletten teşvik alarak, kendi iş gücünü kendi yetiştirebilecek. Böylece açılacak özel okullarda öğrenim gören meslek lisesi öğrencileri, bir taraftan da fabrika ve atölyelerde sektörün teknik bilgilerini öğrenebilecek.