İZMİR EKSPRES

1000 hektarlık alan kül olmuştu. Kasım'da yeniden yeşerecek!

Abone Ol


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla, bölgede soğutma çalışmaları ile birlikte yanan 1000 hektarlık orman alanında arazinin temizlenmesi ve fidan dikimine hazırlanması için gerekli çalışmalara da başlandı. 15 iş makinesi ve 50 işçinin yer aldığı temizlik ve toprak hazırlama çalışmalarının en kısa sürede bitirileceği ve yangından zarar gören alanın, dikim sezonu olan kasım ayında yeniden ağaçlandırılacağı bildirildi.

Bakan Veysel Eroğlu, Menderes'te çıkan orman yangınına 10 dakika gibi bir sürede müdahale etmeye başladıklarını belirterek şunları söyledi:

"Maalesef İzmir'de ve ülkemizin başka yerlerinde orman yangınları ile karşı karşıya kaldık. Ancak orman teşkilatımız çok büyük bir gayret gösterdi. Yangına çok kısa sürede müdahale etti ve canları pahasına mücadele sergiledi. Ben de söndürme ve soğutma çalışmalarının hemen ardından buranın yeniden ağaçlandırılması için talimat verdim. Kasım ayında dikim sezonunun başlamasıyla birlikte fidanları toprakla buluşturmak için çalışmaları şimdiden başlattık."